Afbeelding
Foto: PR

HCAW komt op gelijke hoogte met Neptunus

Sport

BUSSUM - In het laatste weekeinde van de eerste ronde van de reguliere competitie zijn de honkballers van HCAW er in geslaagd op gelijke hoogte te komen met Curaçao Neptunus. Waar de Rotterdammers slechts één keer wisten te winnen van Amsterdam Pirates was HCAW twee keer te sterk voor UVV én werd er één keer gelijk gespeeld.

Afgelopen donderdagavond wonnen de Bussumers moeizaam van de hekkensluiter: 3-5. Een dag later bleef de teller zelfs steken op 2-2. In de derde wedstrijd van de serie werd wel orde op zake gesteld. Dat duel werd met maar liefst 4-19 (zeven innings) gewonnen. Al met al haalde zowel Curaçao Neptunus als HCAW 41 punten uit 24 wedstrijden. Op onderling resultaat werden de Rotterdammers echter de winnaar van de eerste ronde. De helft van het aantal behaalde punten gaat mee naar de tweede ronde. Omdat halve punten naar boven worden afgerond nemen beide ploegen er 21 mee. In de tweede ronde treft HCAW verder nog Amsterdam Pirates (dat zeventien punten meeneemt) en RCHPinguïns, dat op de laatste speeldag van de eerste ronde Twins Oosterhout (in een onderling treffen) uit de Top-4 stootte. De ploeg uit Heemstede neemt dertien punten mee naar de tweede ronde die op donderdag 15 juni van start gaat. HCAW neemt het dan (thuis) op tegen Amsterdam Pirates.

Europees

Voor het zover is neemt HCAW deze week eerst deel aan de Baseball European Champions Cup 2023, de EuropaCup voor clubteams. Dat toernooi vindt zowel in Bussum als in Amsterdam plaats en start op dinsdag 6 juni. Tijdens dit EuropaCup Toernooi Neemt HCAW het, in de poulefase, achtereenvolgens op tegen het Franse Rouen Huskies (dinsdag 6 juni), het Tsjechische Ostrava Arrows (woensdag 7 juni) en Bonn Capitals uit Duitsland (donderdag 8 juni). Alle wedstrijden van HCAW in de poulefase beginnen om 19.00 uur en de Bussumers spelen alle drie deze wedstrijden op eigen terrein. Vrijdagavond, 9 juni, vinden de kruisfinales van het toernooi plaats. De finale staat gepland op zaterdag 10 juni om 18.00 uur. Toegangskaarten voor het toernooi zijn te koop via de officiële toernooiwebsite, www.ECC2023.eu of tijdens het toernooi aan de kassa.

Uit de krant