Afbeelding
Archieffoto: © Bob Awick

Jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi in Gooise Meren weer van start

Sport

GOOISE MEREN - Gooise Meren Beweegt organiseert vanaf woensdag 8 maart tot en met woensdag 7 juni het schoolvoetbaltoernooi in de gemeente Gooise Meren. Dit toernooi vindt plaats op de velden van voetbalverenigingen BFC, SC Muiderberg, NVC en SDO. In de komende maanden nemen zo’n 1.600 basisschoolleerlingen deel aan dit schoolvoetbaltoernooi.

Organisator Gooise Meren Beweegt is trots op het schoolvoetbaltoernooi en het effect dat het heeft op de kinderen. Projectleider schoolvoetbal en Buurtsportcoach Elias Noya: “Het toernooi biedt niet alleen een geweldige gelegenheid om te sporten en te bewegen, maar het helpt ook om sociale vaardigheden en teamwork te ontwikkelen. We willen kinderen stimuleren om actief te blijven en te genieten van sport en beweging. Het schoolvoetbaltoernooi is een geweldige manier om dat te doen.”

Zes categorieën

De leerlingen komen uit de groepen 3 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente Gooise Meren. De teams zijn ingedeeld in zes categorieën (F: jongens 3/4 en meisjes 3/4, E: jongens 5/6 en meisjes 5/6, D: jongens 7/8 en meisjes 7/8). Uit al deze teams mag uiteindelijk één team per categorie zich winnaar noemen. Welke teams kronen zich dit jaar tot beste schoolvoetbalteams van Gooise Meren? Op woensdag 17 mei vindt de regiofinale plaats. De winnaars van de regio’s BEL, Huizen en Gooise Meren nemen het dan tegen elkaar op.

Schema schoolvoetbal Gooise Meren 2023:

  • 8 maart - Jongens D (BFC)
  • 15 maart - Muiden/Muiderberg (SC Muiderberg)
  • 22 maart - Jongens E (NVC)
  • 29 maart (SDO) - Meiden E & D (SDO)
  • 5 april (BFC) - Winnaarsronde (BFC)
  • 12 april (SDO) - Finale Ronde (SDO)
  • 10 mei (NVC) - Finale Ronde Gooi Noord (NVC)
  • 17 mei - Regio Finale (n.t.b.)
  • 7 juni - Jongens & Meiden F - (n.t.b.)

Muiden en Muiderberg

De basisscholen van Muiden en Muiderberg spelen hun wedstrijden op woensdag 15 maart bij voetbalvereniging SC Muiderberg. Hier spelen de groepen 3 tot en met 8 wedstrijden in hun eigen categorie. De winnaar van deze wedstrijden neemt het tijdens de finale op tegen de winnaars van de andere wedstrijddagen.

Kijk voor meer informatie, wedstrijdschema’s en uitslagen op de website: www.tournify.nl/live/gmbeweegt.

Uit de krant