Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Extra middagbridge in Denksportcentrum Bussum

Sport

BUSSUM - Wegens toegenomen belangstelling voor bridgen in de middag start er vanaf 6 oktober ook een bridge-instuif op donderdagmiddag in het Denksportcentrum aan de Nieuwe Englaan in Bussum. Op dinsdag en zondag draait al enkele jaren met succes een dergelijke inloop. Ook deze worden voortgezet.

Wie alleen komt en geen vaste bridgepartner heeft kan ook terecht. Ter plaatse worden koppels gemaakt. Deelnemers hoeven zich op de middag zelf pas aan te melden en kunnen zo vaak komen als ze willen. Aanvang 13.30 uur (aanmelden 13.15 uur). De kosten bedragen 2,50 euro per persoon.

De middagen zijn bedoeld voor meer of minder geoefende bridgers die een voorkeur hebben voor bridgen op de middag en zich niet willen vastleggen. Natuurlijk zijn leden van bridgeclubs ook welkom. Om te zien op welk niveau en welke sfeer het beste bij de deelnemer past, kan contact opgenomen worden met een van de begeleiders. Zelf uitproberen en ervaren wat bevalt, kan natuurlijk ook.

Bridgen onder begeleiding

Op woensdag 5 oktober start het succesvolle Bridgen onder Begeleiding, ofwel ‘Bobben’. De middag begint met dertig minuten theorie. Met behulp van een digitaal schoolbord wordt een bied- of speelprobleem behandeld en gekoppeld aan de theorie. Vervolgens gaan de deelnemers met elkaar een wedstrijd spelen, waarbij de docent rondloopt en beschikbaar is om te helpen.

‘Bobben’ is bedoeld voor mensen die hebben leren bridgen, maar de stap naar een club nog niet willen zetten. In huiselijke kring komt men soms niet verder, terwijl die behoefte er wel is. Bij het ‘Bobben’ kan men in een veilige omgeving en een gezellige sfeer ervaring opdoen en de theorie in praktijk brengen. Ook bridgers met wat meer ervaring, die willen werken aan hun partnership en/of hun spelpeil willen verbeteren zijn van harte welkom. Voor deelnemers die alleen komen wordt ter plekke voor een partner gezorgd, zodat men altijd mee kan doen. Deelname is vrijblijvend. Tijd: woensdag 13.30 uur, aanmelden 13.15 uur. Kosten: 4 euro per persoon, per keer.

Info: www.denksportcentrumbussum.nl 

Uit de krant