Danny Rombley, de hoofdtrainer bij HCAW in Bussum.
Danny Rombley, de hoofdtrainer bij HCAW in Bussum. Foto: HCAW

HCAW plaatst zich alsnog voor Play-Offs

Sport

BUSSUM - Nadat de honkballers van HCAW vorige week directe plaatsing voor de Play-Offs misliepen hebben de Bussumers deze week de halve finale in de strijd om het landskampioenschap alsnog weten te bereiken. Voor de zesde keer op rij ontbreekt HCAW niet in de halve finale.

In de WildCard Serie (Best-of-Three), die dit weekeinde werd gespeeld, waren de Bussumse honkballers twee keer te sterk voor DSS/Kinheim. Een derde, en beslissend, duel was daardoor niet meer nodig.

Geen vuiltje

Donderdagavond had HCAW weinig moeite met de Haarlemmers. Het duurde even totdat de eerste HCAW’er de thuisplaat wist te bereiken, maar nadat het eerste schaap over de dam was, was de ban gebroken. Uiteindelijk tekende Kevin Dirksen, in de zevende inning, met een (twee punten) homerun voor een vroegtijdig einde van de wedstrijd: 11-0. Ook zaterdag leek er, in Haarlem, geen vuiltje aan de lucht voor hoofdcoach Danny Rombley en zijn mannen. Al in de openingsslagbeurt werd er afstand genomen van de tegenstander: 0-4. In de tweede en derde slagbeurt liep HCAW uit naar 0-6. Nadat DSS/Kinheim in de vijfde inning de achterstand al had teruggebracht tot 2-6 trokken de Haarlemmers in de negende inning de stand echter gelijk: 6-6. In de tiende inning stelde HCAW echter direct orde op zaken. Met vier punten in die slagbeurt trokken de Bussumers de winst alsnog naar zich toe: 7-10.

Holland Series

Omdat L&D Amsterdam dit weekeinde twee keer verloor van Curaçao Neptunus treft HCAW de Amsterdammers in de Play-Offs. De Best-of-Five, met een plaats in de Holland Series (de finale om het landskampioenschap) als inzet, begint aanstaande donderdagavond (aanvang 19.30 uur) in Amsterdam. Voor de tweede wedstrijd uit de serie verplaatsen beide teams zich zaterdag naar de Rob Hoffmann Vallei in Bussum. Zondag wordt er dan weer in Amsterdam gespeeld. Beide wedstrijden in het weekeinde beginnen om 14.00 uur. Indien nodig staan wedstrijd vier en vijf uit deze serie gepland op zaterdag 27 (in Bussum) en zondag 28 augustus (in Amsterdam).

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Mogelijk in 2023 terugkeer van Proeverij van Gooise koren Bonte mix van koren zingt voor groot publiek; hele gezellige drukte in Naarden-Vesting Cultureel 26 sep, 16:15
Afbeelding
Geweldig buurtfeest in Muidense wijk Noordwest Buurt & wijk 26 sep, 12:45
Afbeelding
Auto vanaf station Bussum-Zuid gestolen 112 26 sep, 12:03
Afbeelding
Wethouder Luijten en voorzitter BFC openen nieuw kunstgrasveld Sport 26 sep, 10:00
Logo
Afbeelding
Achterstallig loon is inzet Geschil tussen werkneemster en baas van Bos en Hei in Naarden; schikking tussen beide partijen blijft uit Algemeen 26 sep, 07:00
Afbeelding
Ondergrondse container opgeblazen met bom in Bussum foto’s 25 sep, 19:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Het ontstaan van Bussum Algemeen 25 sep, 10:55
Afbeelding
De Grote Clubactie 2022: 14 clubs doen mee in gemeente Gooise Meren Sport 25 sep, 07:59
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief