Afbeelding
Foto: SKBNM

Record aantal kinderen loopt de SKBNM Kidsrun

Sport

NAARDEN - Afgelopen weekend vond de Wallenloop weer plaats in Naarden, na twee achtereenvolgende jaren van afgelasting door corona lockdown. Wat waren de kinderen blij om weer mee te mogen rennen. 

Dat kinderen in Naarden en Bussum wel weer zin hadden in de SKBNM Kidsrun, bleek uit het grote aantal kinderen dat meedeed. SKBNM mocht een record aantal van 128 BSO kinderen tussen de 4 en 11 jaar aanmelden voor dit sportief evenement! “Het zijn er nog nooit zo veel geweest”, laat SKBNM weten.

De kinderen startten op verschillende tijden: eerst gaf SKBNM directeur Mariska Ristjouw het startschot voor de allerkleinsten van 4 tot 6 jaar. De meeste kinderen aan de hand van hun ouders, die soms nog moeite hadden de kleintjes bij te houden. Daarna was het de beurt aan de oudere kinderen van 7 tot 11 jaar. Alle kinderen kregen een medaille na de finish en glommen van trots, én van de warmte na zo’n inspanning op de zonovergoten dag.

Kinderopvangorganisatie SKBNM sponsort de Kidsrun om sporten en bewegen bij kinderen te stimuleren en om dit evenement van atletiekvereniging Tempo te steunen. Kinderen die op een SKBNM BSO zitten, kunnen dan ook kosteloos meedoen aan de Kidsrun. Zij rennen één kilometer en die werd door de snelste kids weer in luttele minuten afgelegd.

Uit de krant