Vl.n.r. boven: Frank Körver (communicatie), Jules Thé (commerciële zaken), Sander Bult (penningmeester), Rob van Doorn (velden en gebouwen). v.l.n.r. beneden: Gertjan van Toorn (voetbaltechnische zaken), Fleur Timmer (secretaris) en Arne Geensen (voorzitter). Niet op de foto: Anneke Frenk (algemene zaken).
Vl.n.r. boven: Frank Körver (communicatie), Jules Thé (commerciële zaken), Sander Bult (penningmeester), Rob van Doorn (velden en gebouwen). v.l.n.r. beneden: Gertjan van Toorn (voetbaltechnische zaken), Fleur Timmer (secretaris) en Arne Geensen (voorzitter). Niet op de foto: Anneke Frenk (algemene zaken). Foto: BFC

Bloeiend BFC benoemt bestuursleden en ereleden

Sport

BUSSUM - Tijdens de 101ste algemene ledenvergadering (ALV) van BFC Bussum zijn twee nieuwe bestuursleden benoemd: Jules Thé (commerciële zaken) en Frank Körver (communicatie). Bovendien is de bestuurstermijn van secretaris Fleur Timmer met een seizoen verlengd. 

Voorzitter Arne Geensen kon op de vergadering met trots melden dat het goed gaat met de ambitieuze club uit Bussum. BFC kent momenteel ruim 1.900 leden en het aantal sponsoren groeit. Het BFC-vlaggenschip onder leiding van trainer Kwadjo Boateng is periodekampioen geworden en versloeg vorige week de belangrijke tegenstander VV Maarssen met 4-1.

Toch kent BFC volgens Geensen de komende jaren ook een aantal uitdagingen. Zo hoopt BFC meer vrijwilligers aan te trekken en wil het bestuur nog meer sponsoren en partners aan de club verbinden. “We hebben sponsoren en partners natuurlijk veel te bieden. Vergeet niet dat we in een gemiddeld weekend ruim 1.400 sporters, zowel jong als oud, op onze velden welkom mogen heten. Bovendien kunnen maar weinig verenigingen in de regio zeggen dat ze partnerclub van Ajax en een gecertificeerde Regionale Jeugdopleiding van de KNVB zijn.”

Uitdagingen

Op korte termijn zijn het echter vooral coronamaatregelen die de club voor uitdagingen stelt. Geensen: “We doen ons uiterste best om onze leden zoveel mogelijk te laten voetballen. Het is daarbij continu zoeken naar wat er wel kan binnen de grenzen van de maatregelen. We missen natuurlijk weer de gezelligheid langs de velden en in het clubhuis. We zijn trots op alle vrijwilligers en medewerkers die de club laten draaien in deze bijzondere tijden.”

Op vrijwilligersvlak had de club mooie benoemingen. Vanwege hun jarenlange uitzonderlijke prestaties zijn Oscar van Veen en Martin Oosterdijk tijdens de ALV benoemd tot ereleden van BFC. “Het is heel bijzonder wat zij doen voor de club. We zijn Martin en Oscar ontzettend dankbaar.” Geensen tot slot: “Mensen maken onze vereniging: we zijn trots en vereerd dat we twee nieuwe bestuursleden en twee nieuwe ereleden aan onze bloeiende vereniging mogen toevoegen.”

Uit de krant