Joyce met haar gouden medaille.
Joyce met haar gouden medaille. Foto: Tempo AV

Tempo AV-lid Joyce Nederlands Kampioen bij de NK Masters 45 kogelstoten

Sport

BUSSUM - “Wij zijn supertrots dat ook binnen de Masters het gelukt is om Nederlands Kampioen te worden. De masters is nog een kleine groep enthousiaste atleten binnen Tempo AV, die door de jaren heen steeds beter gaat presteren. Master ben je vanaf je 35ste jaar en de categorie verspringt elke vijf levensjaren”, laat een woordvoerder van de atletiekvereniging aan de Voormeulenweg weten.

Nadat de kampioenschappen voor de Junioren heel succesvol verlopen waren voor Tempo-atleten was het dit weekend de beurt aan de Masters om tegen elkaar te strijden om het Nederlandse Kampioenschap. Voor Tempo mochten er twee atleten uitkomen: Gerard Blonk en Joyce Freriks. 

Blonk deed mee bij de mannen M55+en verbeterde zijn persoonlijke records op de 100 meter werd hij 9de en op 400 meter en werd hij 5de. Joyce Freriks vrouwen V45+ kwam uit op de onderdelen discuswerpen en kogelstoten. Met discuswerpen veroverde ze met een worp van 27,43 meter een mooie tweede plaats en bij het kogelstoten stootte ze 9,69 meter waardoor ze eerste werd en dus Nederlands Kampioen. “Tempo Atletiekvereniging sluit hiermee een supermooi seizoen af. Wij zijn trots op alle atleten.”

Uit de krant