Afbeelding
Foto: PR

Running Blind-tak van AV Tempo kan versterking gebruiken

Sport

BUSSUM - De Running Blind-tak van AV Tempo - voor atleten met een visuele beperking - is inmiddels van start gegaan. Een enthousiast team van buddy’s en trainers biedt de atleten een gevarieerde training aan op de atletiekbaan aan de Voormeulenweg 24 in Bussum.

“Beweging is voor iedereen goed, maar van extra belang voor deze groep”, vertellen Ingrid Drost en Rachel Plantinga. “Mensen die blind of slechtziend (en soms ook doof en/of slechthorend) zijn, kunnen in een isolement raken of last krijgen van depressieve gevoelens. Via Running Blind komen ze in contact met anderen, hebben ze afleiding en minstens zo belangrijk: ze werken aan hun uithoudingsvermogen en krijgen daardoor meer energie.”

Mensen met een visuele beperking die ook zin hebben om te komen hardlopen of mensen die zich als trainer/ buddy willen aansluiten kunnen op zondag tussen 10.00 en 11.00 uur vrijblijvend langskomen om kennis te maken en de sfeer te proeven. Voor meer informatie kan een mail gestuurd worden naar: Runningblindtempo@avtempo.nl 

Afbeelding

Uit de krant