Afbeelding
Foto: Jong, D. de (Debra

8ste editie Goois Jeugd Hockeykampioenschap

Sport

GOOISE MEREN - De achtste editie van het Goois Jeugd Hockeykampioenschap (GJK) vindt zaterdag 28 augustus plaats. Dé sportieve en respectvolle aftrap van de competitie Gooise Jeugd. 

Alle teams strijden om de GJK-bokaal, maar nog mooier is het de Fair Play Award te bemachtigen. Want dan heb je als club laten zien dat jouw spelers zich het meest sportief hebben gedragen, zowel op als om het veld.

Vierduizend kinderen

Het GJK is de jaarlijkse start van het hockeyseizoen van de junioren. Doel is de jeugdleden, hun begeleiders en ouders te wijzen op het belang van wederzijds respect op en om het veld en richting de scheidsrechters. Het GJK begon in 2013 als initiatief van de zes hockeyclubs uit het Gooi. Samen organiseren zij het grootste hockeytoernooi van de wereld met meer dan vierduizend kinderen.  

Sportief en respectvol 

Het GJK is bedoeld voor alle jeugdspelers van de A-, B-, C- en D-categorie in het Gooi. De hockeyclubs Gooische, HMHC, Huizen, Laren, Naarden en ‘t Spandersbosch ontvangen ieder één specifieke leeftijdscategorie. Op deze manier luiden ze samen het nieuwe hockeyseizoen in waarbij sportief en respectvol gedrag de rode draad is.

Fair Play

De familie Meijer richtte in 2011 de Hansie Forever Foundation op ter commitment aan hun verongelukte zoon Hans, voor wie sportiviteit en eerlijkheid altijd erg belangrijk was. Met het uitdragen van het gedachtegoed ‘We Are Fair Play’ willen zij sportief en respectvol gedrag bevorderen op en naast het veld. De stichting werkt inmiddels al jaren goed samen met de organisatie van het GJK. Samen met onder andere Fair Play Coaches, die gedurende de dag op de clubs aanwezig zijn, bepaalt de stichting aan welke club de Fair Play Award wordt toegekend. Wie wint de Fair Play Award of wordt Goois Jeugdhockey Kampioen 2021?

Goois Jeugdhockey Kampioen wordt de club die de het beste scoort op de combinatie van wedstrijdpunten en sportiviteitspunten. Als team kan je Fair Play-punten verzamelen door respectvol en sportief gedrag te tonen tijdens je wedstrijden. Bij ongewenst gedrag worden uiteraard punten afgetrokken. De club met het hoogste gemiddelde mag zich het hele seizoen Goois Jeugdhockey Kampioen noemen. De Fair Play Award wordt uitgereikt aan de club die op en om het veld het meest sportief gedrag heeft getoond. Hierbij wordt gekeken naar de spelers, maar zeker ook naar de begeleiders en de supporters. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee initiatieven mogen kavels Buurtschap Crailo gaan ontwikkelen Algemeen 20 mei, 15:19
Afbeelding
SP Hilversum: 'Het is klip en klaar dat er grote problemen zijn' Politieke vragen over het tekort aan agenten in Midden-Nederland regio 20 mei, 15:09
Afbeelding
Verkoop terrein blijkt niet in lijn met uitspraak Hoge Raad Kruijt: ‘Gemeente op glad ijs bij verkoop speelveld Jan ter Gouwweg’ Politiek 20 mei, 15:00
Afbeelding
In gesprek met vrijwilligers Valeriya Sergeeva en Hans Eijgenraam Hulpverlening aan Oekraïners kampt met veel administratieve hobbels Algemeen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Kerstfeest in mei bij Kindcentrum ‘t Mouwtje voor medewerkers Algemeen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum Cultureel 20 mei, 09:00
Afbeelding
Treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Bussum-Zuid ligt plat Algemeen 19 mei, 17:12
Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief