HCAW behoort al weer vijf jaar tot de beste vier ploegen van Nederland behoort.
HCAW behoort al weer vijf jaar tot de beste vier ploegen van Nederland behoort. Foto: © Bob Awick

HCAW plaatst zich voor halve finales landskampioenschap

Sport

BUSSUM - Het vlaggenschip van het Bussumse HCAW weet het nu zeker: ze zijn door naar de halve finales in de strijd om het landskampioenschap. De plaatsing voor de Play-Offs betekent dat HCAW al weer vijf jaar - vanaf 2017 - tot de beste vier ploegen van Nederland behoort.

HCAW wist zich dit weekend te plaatsen ondanks dat ze zelf zondag niet in actie kwamen. Team Silicon Storks, dat onder leiding staat van oud-HCAW’er Gino Henson, stak de Bussumers zondag de helpende hand toe. De ploeg uit Kijkduin bracht tegenstander DSS/Kinheim uit Haarlem een nederlaag toe (8-9). Daardoor kunnen de Haarlemmers HCAW in het restant van de reguliere competitie niet meer passeren.

Naast HCAW zijn Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam inmiddels ook zeker van een plek bij de bovenste vier. De Amsterdammers stelden hun deelname veilig door Twins Oosterhout zondag te verslaan (6-9, 10 innings).

Regenval

De Bussumers kwamen deze week slechts twee keer in actie. Beide keren was een overwinning niet ondenkbaar, maar beide keren was het lijstaanvoerder Curaçao Neptunus die uiteindelijk aan het langste eind trok. Donderdagavond werd er, in Rotterdam, met 11-7 verloren. Zaterdag verloor HCAW nipt met 0-1. 

Na overvloedige regenval in Rotterdam werd de wedstrijd van zondag al vroeg afgelast. Dit duel staat voor maandagavond 2 augustus opnieuw op het programma. IJs en weder dienende wordt in Rotterdam om 19.30 uur de eerste bal gegooid.

Later deze week staan er voor de Bussumers drie ontmoetingen met hekkensluiter Quick Amersfoort op het programma. Zowel donderdagavond om 19.30 uur als zondag wordt er in Amersfoort gespeeld. Zaterdag treffen beide ploegen elkaar in de Rob Hoffmann Vallei in Bussum. Beide wedstrijden in het weekeinde beginnen om 14.00 uur.

Uit de krant