Afbeelding
Foto: © Bob Awick

HCAW nagenoeg verzekerd van deelname aan Play-Offs

Sport

BUSSUM - De Bussumse honkballers van HCAW hebben een goede reeks wedstrijden achter de rug. Na het verslaan van de Hoofddorp Pioniers vorige week heeft het team dit weekend ook DSS-Kinheim drie keer weten te verslaan. 

De ploeg uit Haarlem werd door de Bussumers op donderdag met 0-5 verslagen. Zaterdag was er een forse winst in eigen huis met 13-4 en zondag werd het drieluik afgesloten met een 6-9 zege. Dankzij deze drie overwinningen heeft de ploeg van Roy Berrevoets zich nagenoeg verzekerd van deelname aan de Play-Offs; de halve finales in de strijd om het landskampioenschap die in september plaatsvindt. Met nog twaalf wedstrijden op de planning heeft HCAW daarvoor nog slechts één punt nodig.

Achter koploper

HCAW bezet op dit moment de tweede plaats op de ranglijst, achter koploper Curacao Neptunus. De Bussumers worden op de voet gevolgd door L&D Amsterdam die tot nu toe twee punten minder behaalden, maar ook drie wedstrijden minder hebben gespeeld. Vanaf dinsdag 3 augustus nemen Curacao Neptunus en L&D Amsterdam het tegen elkaar op om de uitgestelde serie onderlinge wedstrijden, die vanwege deelname aan de Europa Cup waren uitgesteld, in te halen. 

Komende week ziet ook HCAW de lijstaanvoerder Curacao Neptunus op het veld. Aanstaande donderdag staan beide ploegen voor het eerst dit seizoen tegenover elkaar en wordt er vanaf 19.30 uur in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam gespeeld. Komende zaterdag treffen ze elkaar opnieuw in Bussum en zondag wordt de serie wedstrijden in Rotterdam afgesloten.

Uit de krant