Vrijdagavond waren Roy Berrevoets en zijn team nog het dichtst bij een overwinning.
Vrijdagavond waren Roy Berrevoets en zijn team nog het dichtst bij een overwinning. Foto: © Bob Awick

Amsterdam maatje te groot voor HCAW

Sport

BUSSUM - In de strijd om de tweede plaats hebben de honkballers van HCAW afgelopen week flinke averij opgelopen. L&D Amsterdam, dat na het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) voor de rest van het seizoen drie internationals invloog, bleek driemaal te sterk.

Donderdagavond verloren de Bussumers met 11-2. Vrijdagavond waren Roy Berrevoets en zijn team nog het dichtst bij een overwinning, maar het lukte niet om zelf meer dan één loper de thuisplaat te laten passeren: 2-1. Zaterdag ging HCAW met 5-0 ten onder. Dankzij deze drie uitslagen zijn de Amsterdammers HCAW nu gepasseerd op de ranglijst en haalden zij, tot nu toe, vier punten meer dan de Bussumers. Met 31 punten uit vierentwintig wedstrijden staat HCAW momenteel derde. Omdat Twins Oosterhout dit weekeinde drie punten liet liggen tegen hekkensluiter Silicon Storks heeft HCAW nu drie punten meer dan de Brabanders die vierde staan.

Aanstaande donderdag wordt de strijd in de Hoofdklasse vervolgd. Dan begint HCAW aan een drieluik met Hoofddorp Pioniers. De Hoofddorpers boekten tot nu toe slechts zes overwinningen en staan daarmee op een teleurstellende zesde plaats. Zowel donderdag (aanvang 19.30 uur) als zondag (aanvang 14.00 uur) wordt er in Bussum gespeeld. Zaterdagmiddag treffen beide teams elkaar dan in Hoofddorp. Dit duel begint al om 13.00 uur.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
D66 Gooise Meren is laaiend enthousiast over het plan Jongeren willen graag hangplek op skateveldje naast sportvelden Algemeen 1 jul, 09:00
Afbeelding
Lees gratis BussumsNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Belevenissendag voor scholieren Vitusmavo foto’s 30 jun, 16:19
Afbeelding
336 scholieren op eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’ Sport 30 jun, 15:41
Logo
Afbeelding
Drie minderjarige verdachten zitten vast voor verder onderzoek Nettorama na overval gewoon open; ‘geschrokken, maar geen gewonden’ Politie 30 jun, 12:00
Afbeelding
Fotowedstrijd ‘Zomergevoel in Gooise Meren’ Algemeen 30 jun, 10:35
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 09:08
Afbeelding
Open dag Vogelhospitaal Naarden Natuur en Milieu 30 jun, 08:02
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief