Ton Frakking in actie.
Ton Frakking in actie. Foto: AV Tempo

AV Tempo bruist weer!

Sport

BUSSUM - Bij AV Tempo werd afgelopen zaterdag de derde virtuele competitiewedstrijd gehouden voor atleten tot en met 21 jaar. Iedere vereniging uit de competitie hield op zijn eigen baan deze wedstrijd op hetzelfde moment, zodat de leden zich aan de concurrent konden meten.

Een echte wedstrijd dus met gediplomeerde jury en een officiële starter. De jongens junioren U18/U20 staan er goed voor in deze competitie. En de verwachting is dat ze naar de finale gaan in september, laat een AV Tempo-woordvoerder weten. “Omdat volwassenen ook weer mogen sporten en onderlinge wedstrijden mogen doen, waren de masters ook uitgenodigd mee te doen op deze dag”, melden Ingrid Drost en Rachel Plantinga.

Voor de loopgroepen was voor het eerst in jaren de mogelijkheid om de 5.000 meter officieel te laten registreren en daar werd ook gebruik van gemaakt. Dat het een officiële start was met wedstrijdregels en dat die anders zijn dan evenementenlopen was even wennen, maar er werden goede persoonlijke records gelopen. En dat smaakt naar meer. De masters (atleten vanaf 35 jaar) hadden er zin in na anderhalf jaar coronaregels en het resulteerde in een groot aantal clubrecords. Dat ook oudere atleten goed kunnen presteren bewees onder andere Ton Frakking. In de categorie M70, wierp hij de speer 27,92 meter het veld in en verbeterde het record uit 1990 met maar liefst 5,5 meter. Milja van Dael wierp met haar speer bij V50 23,30 meter. Chris Winkel verbeterde bij de Mannen 60 het clubrecord uit 2001 met 40 centimeter. Hij sprong 2,60 meter hoog.

(Tekst loopt verder onder de foto)


Suus Wiemer kan weer kogelslingeren. - Foto: AV Tempo

Sinds een aantal weken kan AV Tempo weer kogelslingeren. Dat was sinds 1966 (55 jaar!) niet meer mogelijk bij AV Tempo. Met hulp van de gemeente Gooise Meren is de kooi aangepast voor het kogelslingeren en hierdoor kan Tempo eindelijk ook voor de volwassenen volwaardige wedstrijden organiseren. Een aantal atleten is afgelopen weken aan het oefenen gegaan: Oscar Heijdra slingerde met een kogel van 7,26 kg maar liefst 28,82 meter weg bij de mannen senioren. Inge Slootbeek bij de vrouwen senioren 25,40 meter en Suus Wiemer slingerde bij de vrouwen U18 (onder 18 jaar) maar liefst 23,41 meter met een kogel van 3 kg. “Er was veel sportplezier afgelopen zaterdag. AV Tempo bestaat in september 85 jaar en het bruist weer in de club na alle beperkingen zijn we blij dat we weer kunnen sporten en presteren”, aldus Ingrid Drost en Rachel Plantinga.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 16:46
Afbeelding
Druif Bussum zeker voor herhaling vatbaar Foto’s 4 jul, 15:23
Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 4 jul, 14:44
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 4 jul, 12:00
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief