Afbeelding
Foto: PR

HCAW klimt naar tweede plaats

Sport

BUSSUM - Ondanks dat de honkballers van HCAW dit weekeinde twee keer onderuit gingen tegen Hoofddorp Pioniers klommen ze wel naar de tweede plaats op de ranglijst.Naaste concurrent L&D Amsterdam wist namelijk drie keer niet te winnen van koploper Curaçao Neptunus.

HCAW ging de serie wedstrijden tegen Hoofddorp Pioniers donderdagavond voortvarend van start. Na vier innings hadden de Bussumers een 0-4 voorsprong en leek de overwinning vrij eenvoudig over de streep te kunnen worden getrokken. Niets was echter minder waar. Waar de Bussumse aanval stokte kwamen de Hoofddorpers, twee innings later, op gelijke hoogte: 4-4. Nog twee innings later scoorde Hoofddorp Pioniers nog tweemaal om er zo toch nog met de winst vandoor te gaan: 6-4.

Zaterdag waren het de gasten die na vier innings een 0-4 voorsprong hadden. Via Leandro Anasgasti deed HCAW in de zesde slagbeurt iets terug: 1-4. In de allerlaatste slagbeurt leek de ploeg van hoofdcoach Roy Berrevoets het tij nog te kunnen keren, maar het lukte echter niet om de genadeklap uit te delen. Met twee gescoorde punten bleven de Bussumers steken op 3-4. Onder aanvoering van de uitstekend werpende Dennis Burgersdijk liet HCAW zich zondag, in Hoofddorp, wel weer van zijn beste kant zien. Met goed honkbal stelden de Bussumers de punten ditmaal wel veilig: 0-4.

Vanwege het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT), waar het Nederlands Team aan deelneemt, ligt de Nederlandse competitie na dit weekeinde een aantal weken stil. Voor HCAW wordt de competitie donderdag 1 juli hervat. In dat weekeinde staan er drie ontmoetingen met naaste concurrent Twins Oosterhout op het programma. Officieel begint het drieluik met een uitwedstrijd, maar omdat men in Oosterhout niet over licht beschikt wordt dit duel in Bussum gespeeld. Zaterdag 3 juli wordt er dan opnieuw in Bussum gespeeld. Zondag 4 juli treffen beide teams elkaar in Oosterhout.

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Mogelijk in 2023 terugkeer van Proeverij van Gooise koren Bonte mix van koren zingt voor groot publiek; hele gezellige drukte in Naarden-Vesting Cultureel 26 sep, 16:15
Afbeelding
Geweldig buurtfeest in Muidense wijk Noordwest Buurt & wijk 26 sep, 12:45
Afbeelding
Auto vanaf station Bussum-Zuid gestolen 112 26 sep, 12:03
Afbeelding
Wethouder Luijten en voorzitter BFC openen nieuw kunstgrasveld Sport 26 sep, 10:00
Logo
Afbeelding
Achterstallig loon is inzet Geschil tussen werkneemster en baas van Bos en Hei in Naarden; schikking tussen beide partijen blijft uit Algemeen 26 sep, 07:00
Afbeelding
Ondergrondse container opgeblazen met bom in Bussum foto’s 25 sep, 19:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Het ontstaan van Bussum Algemeen 25 sep, 10:55
Afbeelding
De Grote Clubactie 2022: 14 clubs doen mee in gemeente Gooise Meren Sport 25 sep, 07:59
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief