Afbeelding
Foto: Andre Verheul

Tempo Atletiekvereniging Bussum start Running Blind

Sport

BUSSUM - Atletiekvereniging Tempo biedt tegenwoordig ook Running Blind Tempo-trainingen aan. “Visueel beperkten kunnen ook bij onze vereniging terecht om te sporten”, aldus AV Tempo-woordvoerder Rachel Plantinga.

Running Blind Nederland bestaat al sinds enkele jaren. Eind 2020 zijn Tempo AV en Running Blind Nederland met elkaar in contact gekomen. “Dit heeft inmiddels heeft geleid tot een samenwerking tussen beide partijen.” Running Blind biedt iedereen met een visuele beperking de gelegenheid om (meer) te bewegen door te (hard)lopen. “Beweging is voor iedereen goed, maar van extra belang voor deze groep. Mensen die blind of slechtziend (en soms ook doof en/of slechthorend) zijn, kunnen in een isolement raken of last krijgen van depressieve gevoelens. Door Running Blind komen de visueel beperkten in contact met anderen, hebben ze afleiding en wat minstens zo belangrijk is: ze werken aan hun uithoudingsvermogen en krijgen daardoor meer energie.”

Proefles

Er is tijdens de trainingen volop aandacht voor de juiste (loop) houding en techniek. Plantinga: “Inmiddels is er bij AV Tempo al een aantal buddy’s die de visueel beperkte atleten kunnen gaan begeleiden tijdens de trainingen.” Running Blind Tempo Bussum is echter nog op zoek naar enthousiastelingen die willen starten als loper of als buddy. Ook trainers zijn welkom. “Uiteraard krijg je om trainer te worden een cursus aangeboden van de club.” Spreekt het jou aan om als buddy of trainer te werken met deze doelgroep? Meld je dan aan via runningblindtempo@avtempo.nl. Visueel beperkten kunnen zich melden via de website www.avtempo.nl; onder het kopje ‘lid worden’ om zo gratis een aantal proeflessen te volgen. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Van de Historische Kring Illegale bladen in Muiderberg, Muiden, Naarden en Bussum (deel 2) Algemeen 15 mei, 11:30
Afbeelding
Duizendsoortendag in ‘t Gooi 2022; natuurgebieden in kaart Natuur en Milieu 14 mei, 14:20
Afbeelding
Inspirerend wandelen bij maanlicht in Naarden Buurt / wijk 14 mei, 09:00
Afbeelding
Zaterdagportret | Marc van Breemen ‘Als je niet droomt, is het morgen saai’ Mensen 14 mei, 08:00
Afbeelding
Museum Singer Laren is BNA Beste Gebouw én wint Publieksprijs Bedrijven 13 mei, 21:18
Afbeelding
Kamphuis: 'Wat ik weer miste was de stem van de woningzoekenden' Spandoeken volop aanwezig bij thema-avond Huibert van Eijkenstraat Politiek 13 mei, 15:30
Afbeelding
Zet je in als vrijwilliger onder werktijd Algemeen 13 mei, 14:11
Afbeelding
Drie schoolvoetbalteams uit Gooise Meren door naar districtsfinale in Hilversum Sport 13 mei, 11:04
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief