Archieffoto.
Archieffoto. Foto: Yvette de Vries

Leden tennisvereniging de Hakkelaars stemmen massaal voor padelbanen

Sport

MUIDERBERG - Er komen mogelijk twee padelbanen bij tennisvereniging de Hakkelaars Muiden-Muiderberg. Leden zijn massaal akkoord met het plan. 

Het was nog nooit zo druk op een algemene ledenvergadering, laat de tennisvereniging weten. Maar liefst 75 leden logden in op de digitale zoomvergadering afgelopen dinsdag. Bestuursleden Ed Heijnis en Annemiek van Duinen wisten namens de padelcommissie en het bestuur de leden te overtuigen van de meerwaarde om de gezellige tennisclub uit te breiden met twee padelbanen: maar liefst 95 procent van de leden stemde voor.

Het spelen van padel - een mix is tussen tennis en squash, waarbij de tennisbaan is omringd door wanden van glas en hekwerk - is populair en vooral in trek bij de twintig- tot veertigjarigen. De club hoopt hiermee ook weer een groot aantal nieuwe leden aan te trekken, vooral de nieuwe inwoners van de Krijgsman.

Toekomst

De padelcommissie van de tennisvereniging gaat hard aan de slag met de aanvragen voor de vergunning, het waarborgfonds en gemeentegarantie. Daarna wordt er jacht gemaakt op extra gelden door middel van subsidies en sponsoring, onder andere via crowdfunding.

Leden van de tennisclub in Muiderberg kunnen vanaf volgende week weer spelen op de vier gerenoveerde banen. Met de nieuwe ledverlichting, zonnepanelen, een nieuwe bar en straks hopelijk de twee padelbanen timmert de club hard aan de weg. 

Uit de krant