Afbeelding
Foto: NVC

Prachtig voetbalevent voor NVC-jeugd

Sport

Naarden - Om de jeugd en senioren dichterbij bij elkaar te brengen gaf de selectie van NVC 1 op zondag een voetbalclinic aan de eigen jeugd. De spelers en het kader van het eerste elftal hadden voor de O-8 tot en met O-15 jeugdspelers uitdagende vormen bedacht. De opkomst was geweldig, bijna tachtig jongens en meisjes vertoonden hun kunsten op deze prachtige zondag op het vernieuwde sportpark van NVC.

De toekomst van de club ging na een motiverende speech van hoofdtrainer Frank Spermon het kunstgras op. Daar stonden de selectiespelers al op ze te wachten en kregen ze de kans om bij tien voetbalspelletjes hun skills te tonen. Na eerst een goede gezamenlijke warming up, was iedereen warm en er helemaal klaar voor. Enkele skills waren 1 tegen 1 duel, techniektraining, slalom, afwerken, hoe hard kan je schieten bij de snelheidsmeter, penaltys. Speciaal voor de keepers was er een speciale keepersclinic. Deze aanstormende keeperstalenten werden onder leiding van keeperopleider Marcel Bohme en zijn team onder handen genomen. Special guest was Bussumer Silvester van der Water van Heracles aanwezig om tijdens de clinic vragen te beantwoorden, technische tips te geven, en ook vormen voor te doen. 

Na de clinic was er ruimte tot het maken van foto’s en het verkrijgen van een handtekening van de razendsnelle aanvaller uit de Eredivisie.  Eind van de middag vertrokken de jeugdspelers en selectiespelers met een glimlach van het sportpark. De organisatie, in handen van Technisch Manager/Hoofdtrainer Frank Spermon en Technisch Jeugdcoördinator Rolph Overhaart, kijken terug op een zeer geslaagde clinic. Mocht de mogelijkheid er zijn dan zal er medio mei 2021 een vervolg aan een tweede clinic worden gegeven is het plan.

Uit de krant