Rogier Koopman (30) en Lisa van der Spek (28) uit Bussum.
Rogier Koopman (30) en Lisa van der Spek (28) uit Bussum. Foto's: RoKo Workouts

‘Ons idee is om mensen laagdrempelig met veel plezier aan het sporten te krijgen’

Sport

BUSSUM - Rogier Koopman (30) en Lisa van der Spek (28) uit Bussum zijn het online YouTube-platform RoKo Workouts gestart. “Op dit kanaal plaatsen wij wekelijks gratis korte workoutvideo’s voor iedere spiergroep en op elk niveau. Ons idee is om mensen laagdrempelig met veel plezier aan het sporten te krijgen. Vooral in deze tijd met veel thuiswerken en weinig uitjes is het belangrijk om gezond te blijven.” 

De sportieve video’s duren meestal tien tot vijftien minuten en bestaan uit verschillende niveau’s: beginner, gemiddeld en intens. “Omdat de workouts erg kort zijn, denken wij dat de drempel om te gaan sporten laag gehouden wordt. Iedereen heeft toch wel tien minuten vrije tijd op een dag?” zeggen zij.

Gezondere generatie
Rogier is docent lichamelijke opvoeding en richtte anderhalf jaar geleden RoKo Sports op, een bedrijf welke sportinstructies en gymlessen verzorgt op buitenschoolse opvangen, scholen en verenigingen. Zijn visie is: Plezier in bewegen! Lisa werkt als jeugdarts in Weesp en Bussum, beiden zijn sportief aangelegd. Waarom deze gratis kwalitatief hoogwaardige workouts? “Wij voelen ons geroepen om iets voor de maatschappij te betekenen. Een gezondere generatie creëren zou natuurlijk fantastisch zijn en ieder klein stapje is er één.”

(Tekst loopt verder onder de foto)

Inmiddels staan er 65 conditie- en krachtworkouts op hun YouTube-kanaal. Ook proberen zij workouts met een thema, waarbij schaatsen en skiën centraal staan. “Daarnaast komen er kerst- en nieuwjaarsworkouts aan om aan te sluiten bij de sfeer van het jaar.” Op maandag wordt een ‘gemiddeld niveau’-training geplaatst en op donderdag de ‘intens’. “Soms is er een derde upload in de vorm van een beginnersworkout.” Verder zijn er warming-ups en cooling-downs toegevoegd. Deelnemers kunnen ervoor kiezen om armen, benen, schouders, buik, billen of rug te trainen. Daarnaast zijn er trainingen voor het hele lichaam. “Er is voor iedereen iets passend.”

Buiten
Onlangs namen zij een sessie op die buiten uitgevoerd kan worden. “Wij houden zelf niet van hardlopen dus creëerden we een soort van bootcamp met korte stukjes rennen tussendoor. Het idee is om dit vaker te doen en op deze manier mensen juist meer uit te nodigen om naar buiten te gaan, zeker in de koudere maanden kan dit heerlijk zijn en veel voldoening geven. Begin eens met een wandeling in de natuur en sluit de dag af met een van de workouts van RoKo workouts”, is hun tip.

(Tekst loopt verder onder de foto)

Rogier en Lisa hebben beiden op hoog niveau gesport en behaalden respectievelijk in turnen en hockey meerdere nationale titels. Nu bevinden ze zich graag op het ijs; ze schaatsen op de Jaap Eden ijsbaan in Amsterdam. De racefiets is ook favoriet (”en dan het liefst in de bergen”). “We hebben de liefde voor sport van huis uit meegekregen. Hiervoor zijn we onze ouders dankbaar.” 

Check www.rokoworkouts.nl waar de trainingen zijn te vinden.

Uit de krant