Afbeelding
Foto: PR

Austis Gibbs nieuwe hoofdcoach HCAW

Sport

BUSSUM - HCAW heeft Austis Gibbs aangesteld als nieuwe hoofdcoach van het eerste honkbalteam. Gibbs volgt Dè Flanegin op die de laatste twee seizoenen aan het roer stond van de Bussumse hoofdmacht. 

Ook Rudy Dirksen keert in Bussum niet terug op het veld. Dirksen heeft HCAW al vroegtijdig laten weten dat 2020 (voorlopig) zijn laatste seizoen als coach zou zijn. Naast Gibbs bestaat de coaching staff voor het seizoen 2021 verder uit clubicoon Roy Berrevoets (Assistent Coach) en Shane Gnade (Pitching Coach), ook geen onbekende voor de club. 

Veelzijdig

In de op Curaçao geboren, maar op Aruba opgegroeide, Austis Gibbs heeft HCAW een veelzijdige coach gevonden. Vele jaren is de nu 56-jarige Gibbs als speler actief geweest op Aruba, in de organisatie van de Los Angeles Dodgers, in de Dominicaanse Republiek en in Venezuela. Ook is hij bij zowel de Los Angeles Dodgers als de Minnesota Twins als scout actief geweest. Daarnaast was hij bij de Minnesota Twins ook Hitting Instructor. Sinds hij in 2019 naar Nederland verhuisde was hij, samen met zijn zoon, coach van een juniorenteam bij Tex Town Tigers (Enschede) en was hij afgelopen seizoen nauw betrokken bij het eerste team van HSV De Hazenkamp (Nijmegen). 

Eerbetoon

Bij De Hazenkamp heeft Gibbs zich niet alleen ingezet voor het eerste team, maar ook voor de andere senioren- en jeugdteams van de club. Roy Berrevoets (51) maakte zelf jarenlang deel uit van het eerste team van HCAW. De eerste honkman, die zijn loopbaan ooit bij het Giants (Diemen) begon, debuteerde in 1987 in het eerste team van HCAW. Dertien seizoenen later, in 1999, beëindigde Berrevoets zijn loopbaan. Zowel in 2000 als in 2004 keerde hij kortstondig terug in de selectie. Beide seizoenen kwam hij tijdens één wedstrijd in actie. Berrevoets speelde ruim vierhonderd hoofdklassewedstrijden in het shirt van HCAW. Als eerbetoon aan hem werd zijn rugnummer 24 op 12 april 2007 door HCAW uit de roulatie genomen. Ook werd hij op dat moment benoemd tot erelid van de vereniging. Het is overigens niet de eerste keer dat Berrevoets deel uit maakt van de coaching staff van de Bussumse hoofdmacht. Samen met Jurjan Koenen zwaaide hij tijdens de seizoenen 2007 en 2008 de scepter over de ploeg. Datzelfde deed hij in 2016, toen met Roeland Henrique sr. als Assistent Coach.

Topsectie

Ook de 30-jarige Shane Gnade is, zoals gezegd, voor HCAW geen onbekende. Als speler van Hoofddorp Pioniers was hij vele jaren actief in de hoofdklasse. Nadat hij de hoofdklasse verliet speelde hij één seizoen voor RCH-Pinguïns, waar hij ook Pitching Coach werd. Als Pitching Coach vervolgde hij daarna zijn loopbaan bij het tweede team van Hoofddorp Pioniers. Voordat hij naar HCAW kwam heeft hij nog één seizoen (als veldspeler) gespeeld bij Almere ’90. Direct na dat jaar is Gnade een rol gaan spelen binnen de topsectie Honkbal van HCAW. Afgelopen vier seizoenen was Gnade de Pitching Coach van HCAW 2, het opleidingsteam in Bussum. Dit seizoen maakt hij, als Pitching Coach, de stap naar de hoofdmacht.

Transfers

Naast dat HCAW voor komend seizoen gaat werken met deze nieuwe coaching staff heeft zich tijdens de transferperiode, die in de nacht van zondag op maandag verstreken is, binnen de selectie van HCAW een aantal wijzigingen voorgedaan. Naast dat Lars Huijer en de neven Max en Victor Draijer (allen van Hoofddorp Pioniers) besloten de overstap naar HCAW te maken keren ook een aantal bekende gezichten terug in de Bussumse vallei. Zo spelen onder meer Jim Ploeger (L&D Amsterdam), Steven van Groningen (DSS/Kinheim) en Julian Goins (Curaçao Neptunus) in 2021 weer in het geel/blauw van HCAW. Ook krijgen een aantal jonge talenten vanuit HCAW 2 dit seizoen de mogelijkheid om de stap naar de hoofdklasse te maken. Daarentegen verlaat ook een aantal spelers de club, zo zullen Luuk ter Beek en Gio de Graauw komend seizoen bijvoorbeeld uitkomen voor L&D Amsterdam en is Patrick Bok gestopt. 

Hierbij een volledig overzicht van de vertrekkers en de nieuwkomers. Nieuwkomers: Jules Cremer (Quick Amersfoort), Max Draijer, Victor Draijer (beiden Hoofddorp Pioniers), Julian Goins (Curaçao Neptunus), Steven van Groningen, Kevin Nieveld (beiden DSS/Kinheim), Lars Huijer (Hoofddorp Pioniers/Heidenheim Heideköpgfe, Duitsland), Jim Ploeger (L&D Amsterdam), Oliver van der Wijst Severino (L&D Amsterdam, gaat dit seizoen weer bij Nettuno, Italie, spelen), Ruben Dekker, Dion Frank, Jack Wagner (allen HCAW 2), Austis Gibbs, Hoofdcoach (De Hazenkamp), Roy Berrevoets, Assistent Coach (HCAW), Shane Gnade, Pitching Coach (HCAW 2). Vertrekkers: Luuk ter Beek, Gio de Graauw (beiden L&D Amsterdam), Patrick Bok (gestopt), Arthur Lugtmeijer, Johannes Verroen Garcia, Pascal Zegwaard (allen Quick Amersfoort), Raibiëntly Mercalina (onbekend), Dè Flanegin, Hoofdcoach (onbekend), Rudy Dirksen, Assistent Coach (gestopt).

HCAW-trainer Austis Gibbs.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 16:46
Afbeelding
Druif Bussum zeker voor herhaling vatbaar Foto’s 4 jul, 15:23
Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 4 jul, 14:44
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 4 jul, 12:00
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief