Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Wim Koopmanschap erelid van WTC Naarden

Sport

NAARDEN - Wim Koopmanschap (64) uit Naarden, die van 2012 tot en met 2018 voorzitter was van Wieler Toer Club (WTC) Naarden, is zaterdag benoemd tot erelid van de vereniging. Voorzitter Erwin Heeneman (l) en Jan Velthuysen (r) kwamen langs met taart, een zilveren speld en een oorkonde met exclusieve voorrechten.

Nooit meer zelf zijn lekke band vervangen, nooit meer contributie betalen en onderweg altijd gratis koffie met appelgebak. Dat zijn drie van de speciale voorrechten die Koopmanschap vanaf nu heeft bij de fietstoerclub. 

Bindende factor

Voorzitter Heeneman legt uit waarom Koopmanschap de oorkonde heeft gekregen. “Zeven jaar lang heeft Wim WTC Naarden geleid. Een club met bijna vijftig leden. Wim is erg geliefd bij de leden en die vonden dat hij deze bijzondere eer toekwam. Wim is al jarenlang een bindende factor. Nieuwe rijders voelen zich mede door Wim snel thuis bij de club. ‘Samen uit en samen thuis’ is zijn motto en is inmiddels óns motto”, aldus Heeneman. 

Kopman

“Wim zorgt voor harmonie en ook voor actie. Hij is niet alleen oud-voorzitter, maar ook sportief vaak onze kopman. In zomer en winter, bij zon en regen. Hoewel de gemiddelde leeftijd wat stijgt in de club, stijgt ook de gemiddelde snelheid waarmee gefietst wordt. Het is niet alleen prestatie of sportiviteit wat de leden bindt, maar het is ook een bron van nieuwe vriendschappen. En dat komt zeker ook door Wim.”

Verwoed

Koopmanschap, die jarenlang een glashandel in Naarden had, is een verwoed fietser, schaatser en skater. “Vanaf het moment dat de club is opgericht zijn de leden allemaal beter geworden,” zegt hij. “Dat vind ik het mooiste. Met al die verschillende snelheden waarmee de leden fietsen, is het natuurlijk altijd een beetje geven en nemen als je met elkaar op pad gaat. Maar dat hoort erbij als je een club vormt.”

WTC Naarden, bekend van de geel-zwarte fietstenues, werd in 2008 opgericht door Hugo van Baal, Erik Klein Woolthuis en Rob van Proosdij. De club verzamelt zich in het wegseizoen iedere zondagochtend en woensdagavond bij de Utrechtse Poort in Naarden voor tochten op de racefiets. In het winterseizoen wordt er ook gemountainbiket. Voor informatie: www.wtcnaarden.nl 

Uit de krant