De jeugd van BFC.
De jeugd van BFC. Foto: BFC

BFC behoudt komende drie jaar status van Regionale Jeugd Opleiding

Sport

BUSSUM - BFC heeft ook de komende drie jaar de status van Regionale Jeugd Opleiding (RJO). Het behoort daarmee tot een select gezelschap van veertig amateurverenigingen in Nederland die met dit predicaat zowel het ambitieniveau als de kwaliteit van de jeugdopleiding officieel gecertificeerd heeft. 

BFC startte in 2017 met het certificeren van haar jeugdopleiding, om zo de kwaliteit te verbeteren. Dat certificaat is nu door de KNVB, in samenwerking met consultants van partner NMC Bright, verlengd tot medio 2023. Een uitgebalanceerd team, bestaande uit de leden van het Technisch Hart en aangevuld met betrokken trainers en andere specialisten, heeft in de hectische periode waarin ook het 100-jarig bestaan en COVID-19 om aandacht vroegen intensief samengewerkt. Ook het Voetbalbeleidsplan, beter bekend als ‘De Blauwe Draad’ werd geactualiseerd. De complimenten ten aanzien van de (voetbal)organisatie, opleidingsvisie en gerealiseerde kwaliteitsimpulsen zijn vol trots ontvangen. 

‘De Gouden Driehoek’

Behalve het verder integreren van de Opleidingsvisie in het Voetbalbeleidsplan van BFC werden ook onderscheidende elementen gehoord en gezien door de auditoren. Zo werd de club tijdens het deelnemen aan het Kwaliteit & Performance programma bekroond met de toekenning van Good Practice voor ‘De Gouden Driehoek’, als fundament voor een veilig en stimulerend leerklimaat een belangrijke pijler in de opleidingsvisie van BFC. 

‘De Gouden Driehoek’ wordt al een aantal jaren ontwikkeld en toegepast bij BFC, is inmiddels als uitgangspunt opgenomen in ‘De Blauwe Draad’ en verder verwerkt in de visie op leren voetballen. De mindset van spelers, coaches en ouders wordt positief beïnvloed en de club heeft minder uitstroom, verhoogde instroom, beter gedrag op en rond de velden en een prettige verenigingscultuur. “Wij geloven dat jullie een unieke manier hebben ontwikkeld om spelers, ouders en trainers binnen jullie visie te laten werken”, aldus de auditcommissie.

(tekst loopt verder onder de foto)

De hercertificering is onderdeel van het Kwaliteit & Performance Programma voor jeugdopleidingen, uitgevoerd door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond en onafhankelijk adviesbureau NMC Bright, waarmee ze betaald voetbalclubs en amateurverenigingen ondersteunt bij het ontwikkelen en verbeteren van de jeugdopleiding. Het programma kent een aantal niveaus van certificering waarbij de zwaarte van de audit gesymboliseerd wordt door de geografische naamgeving van het certificaat: Van Lokaal tot Internationaal. BFC voldoet aan de kwaliteitseisen voor een Regionale Jeugdopleiding. 

Uit de krant