Afbeelding
Foto: Suzanna van Keulen

Maple Leaf Cross coronaproof: negen dagen voor rondje door het bos

Sport

HILVERSUM - Lopers hebben negen dagen de tijd om hun Maple Leaf Cross-afstand te voltooien. Tussen zaterdag 24 oktober en zondag 1 november 16.00 uur kunnen de deelnemers aan deze 73ste editie het parcours lopen. Dat heeft de organisatie donderdag bekend gemaakt. 

Deelnemers kunnen een rondje van 2,5, 5 of 10 kilometer rennen, wandelen of nordic walken in de periode van negen dagen. De organisatie zorgt ervoor dat het parcours is uitgezet met herkenbare paaltjes in het bos ‘waterleidingengebied’. De start en finish is nabij het St. Janskerkhof in Laren, tegenover de vestiging van La Place die momenteel wordt verbouwd. 

Hoe werkt het deelnemen ditmaal? Lopers kunnen zich voor donderdag 22 oktober online inschrijven op www.mapleleafcross.nl. Op vrijdag 23 oktober ontvangen de lopers een mail met een persoonlijke code waarmee zij zich kunnen aanmelden in een speciale app. Op de telefoon is dan het startnummer te downloaden en kunnen de loper zelf bepalen wanneer zij hun rondje afleggen.

“Zo kan deze editie alleen, met een vriend, een vriendin, een familielid of een (klein) groepje gelopen worden”, aldus de organisatie van de cross. “Natuurlijk wel op gepaste afstand zodat het ook echt coronaproof is”, is de toevoeging. 

In de afgelopen 74 jaar is de bekende cross, die tot voor kort altijd in Anna’s Hoeve plaatsvond maar door alle nieuwbouw daar moest uitwijken, maar één keer niet doorgegaan. Ondanks de coronatijd wilde de Maple Leaf Cross-organisatie het evenement laten doorgaan. Begin september is gekozen voor een virtuele versie van dit sportieve evenement. 

Aan deze bijzondere editie van de loop houden de lopers een herinnering over. Alle deelnemers ontvangen na zondag 1 november per post een medaille. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 16:46
Afbeelding
Druif Bussum zeker voor herhaling vatbaar Foto’s 4 jul, 15:23
Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 4 jul, 14:44
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 4 jul, 12:00
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief