Afbeelding
Foto: PR

Rommelig verloop play-offs

Sport

BUSSUM - Nadat de honkballers van HCAW een week lang niet in actie konden komen in verband met een aantal positieve coronatests in de selectie van L&D Amsterdam stond voor afgelopen week een drietal ontmoetingen met Curaçao Neptunus op het programma. Ook die serie verliep (of beter gezegd, verloopt) niet zoals gepland.

Donderdagavond werd er in Bussum wel aan de wedstrijd begonnen, maar in de tweede inning gebeurde er iets bijzonders. Een lamp in één van de lichtmasten werd geraakt door een fout geslagen bal. Normaal gesproken is dat geen probleem, ditmaal echter spatte de glazen beschermplaat uiteen met een waterval aan glassplinters in het kunstgras tot gevolg. Omdat de scheidsrechters daarna de veiligheid van de spelers niet meer konden garanderen werd de wedstrijd gestaakt. Een dag later zou de wedstrijd, in Rotterdam, worden hervat. Terwijl beide teams al aanwezig waren gooide Pluvius echter roet in het eten en keerden beide teams onverrichterzake huiswaarts. Ook het voor zaterdag geplande duel kon, vanwege hevige regenval, geen doorgang vinden.
Het duel van gisteren, zondag 27 september, werd wel gespeeld zoals gepland. Op eigen veld hield HCAW daarin lang stand. In de zevende inning moest HCAW de Rotterdammers echter een puntje toestaan: 0-1. In dezelfde slagbeurt kwam daar nog een tweepuntenhomerun bij. Zelf kwam de Bussumers niet tot scoren waardoor de wedstrijd met 0-3 werd verloren. Het donderdag gestaakte duel zal nu vanavond (maandag 28 september), in Bussum, worden hervat, aanvang 19.30 uur. Dit duel begint vanavond in de tweede inning. Curaçao Neptunus heeft op dat moment het eerste en derde honk bezet. Het verregende (volledige) duel van zaterdag is nu opnieuw vastgesteld voor morgenavond (dinsdag 29 september, 19.30 uur) in Rotterdam. Vrijwel aansluitend aan deze inhaalduels treft HCAW vervolgens drie keer regerend landskampioen L&D Amsterdam. Mits de weergoden het toelaten wordt er donderdag 1 oktober (in Amsterdam, aanvang: 19.30 uur), zaterdag 3 (in Bussum, aanvang 14.30 uur) en zondag 4 oktober (wederom in Amsterdam, aanvang 14.00 uur) gespeeld.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 16:46
Afbeelding
Druif Bussum zeker voor herhaling vatbaar Foto’s 4 jul, 15:23
Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 4 jul, 14:44
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 4 jul, 12:00
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief