Foto:

Tal van activiteiten voor jong en oud tijdens de Nationale Sportweek

  Sport

BUSSUM - Tijdens de Nationale Sportweek, van 18 tot en met 27 september, organiseert Gooise Meren Beweegt verschillende activiteiten.

Op dinsdag 22 september, tijdens de themadag Inclusief Sporten, is de opening van het Buurtsporthuis BFC in Bussum. Volwassenen uit de buurt zijn tussen 9.00 en 11.00 uur van harte uitgenodigd om deel te nemen aan sportieve activiteiten met een sociaal tintje. Onder begeleiding van de buurtsportcoach vinden allerlei beweegactiviteiten plaats waar iedereen op hun eigen niveau het hele najaar aan kunt meedoen.

Sportmania

Wie op een uitdagende manier wil bewegen, kan zich aansluiten bij Sportmania. De buurtsportcoaches begeleiden kinderen van 6-12 jaar bij uitdagende tikspelen, bal- en doelspelen en loopspelen. Ook zijn er spelvormen waarbij de kinderen samenwerken. Tijdens Sportmania kan je je elke week op verschillende locaties in Gooise Meren helemaal uitleven: maandag van 15.30 tot 16.30 uur bij De Groene Long (De Ruyterlaan, Bussum), woensdag van 14.30 tot 15.30 uur op De Brink (Muiderberg) en donderdag van 15.30 tot 16.30 uur bij het grasveld naast De Sprong, (Keverdijk, Naarden).

Project Bewegend leren

Buurtsportcoaches Patrick en Claudia verzorgen het project ‘Bewegend leren’ op de Katholieke Montessorischool in Bussum. Leerlingen van groep 7 en 8 krijgen op een veld nabij school de lesstof aangereikt in combinatie met beweegvormen. Het doel van dit project is meer te bewegen, ook tijdens schooltijd.

Gezonde school

Op woensdag 23 september, tijdens de Nationale Kraanwaterdag, vindt de uitreiking plaats van het Gezonde school vignet op de Comeniusschool in Naarden, zij hebben het certificaat Welbevinden gehaald. 

Gooise Meren Beweegt

Gooise Meren Beweegt bestaat uit sportverenigingsondersteuners, buurtsportcoaches en een Jongeren op Gezond Gewicht-regisseur. Zij ondersteunen en begeleiden sportaanbieders en bevorderen een gezonde leefstijl voor inwoners van de gemeente Gooise Meren. Daarbij staat regelmatig sporten en bewegen, gezond eten en drinken én buiten zijn met anderen centraal. Gooise Meren Beweegt vindt het belangrijk dat iedereen, jong en oud, op een positieve en motiverende wijze het plezier van sporten en bewegen, samen met anderen ervaart en zich bewust is van een gezonde leefstijl. Het team van Gooise Meren Beweegt is onderdeel van Sportfondsen Gooise Meren. Kijk voor meer informatie op de nieuwe website:  www.gooisemerenbeweegt.nl

 

 

Voor de redactie, niet voor publicatie. 

 

Meer informatie verkrijgbaar via: Marielle Nienhuis, communicatie adviseur, 06-29 344 256.

 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Mariëlle Nienhuis

Communicatieadviseur

 

 

Gooise Meren Beweegt
Sportfondsen Gooise Meren

 

Adres:

Telefoon:

Struikheiweg 14, 1406 TK Bussum

06-39634684 (ma t/m vr 9:00-16:00 uur)

E-mail:

m.nienhuis@gmbeweegt.nl 

Website:

www.gooisemerenbeweegt.nl

 

Meer berichten