Afbeelding
Foto: PR

HCAW organiseert open dag voor jongens en meisjes van 5 tot 12 jaar

Sport

BUSSUM - Honk- en Softbalvereniging HCAW organiseert zondag 13 september een open dag voor de jeugd. Jongens en meisjes in de leeftijd van 5 tot 12 jaar zijn, samen met hun ouders, van 13.00 tot 15.00 uur welkom in de Rob Hoffmann Vallei aan de Zanderijweg in Bussum, om te komen kennismaken met honk- en softbal. Vooraf aanmelden is dit keer niet nodig.

Tijdens deze open dag verzorgt HCAW, ditmaal buiten op een van de velden, met diverse trainers een leuke clinic in honk- en softbal. De kinderen krijgen op speelse wijze vang-, gooi- en slagtechnieken aangeleerd, maar het gaat vooral om het ervaren van spelplezier en sportiviteit. Voor handschoenen, knuppels en ander spelmateriaal wordt gezorgd. Ook bij minder mooi weer gaat het event gewoon door. Dan wordt er uitgeweken naar de trainingshal op het complex. De deelnemers wordt gevraagd om bij minder mooi weer, voor alle zekerheid binnenschoenen meet te nemen. Na afloop krijgt iedere jonge deelnemer vijf gratis proeftrainingen aangeboden voor een verdere kennismaking met deze leuke sport.

Beeball

Beeball is de voorloper van het echte honk- en softbal en is ontwikkeld om de allerjongste spelers en speelsters te laten kennismaken met de honk- en softbalsport. Beeball is een leuk, stoer en flitsend spel waarbij beweging, teamgeest en sportiviteit voorop staan. Door kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig in het spel betrokken en zijn zij volop in beweging. Zo raken ze snel vertrouwd met slaan, gooien en vangen. Beeball kan bij HCAW gespeeld worden door kinderen in de leeftijd van 5 tot 10 jaar. Jongens en meisjes van 10 tot 12 jaar komen, als ze de sport leuk vinden, bij de pupillen terecht.

Uit de krant