Mendes en zijn sportvrienden willen dolgraag dat het huidige veld aan de Ruijterlaan in Bussum wordt opgeknapt.
Mendes en zijn sportvrienden willen dolgraag dat het huidige veld aan de Ruijterlaan in Bussum wordt opgeknapt. Foto:© Bob Awick

Box in Bussum! is schot in de roos

Sport

BUSSUM - Het event Box in Bussum!, dat basketballer Arthur Mendes (16) uit Bussum in samenwerking met projectbureau Stichting STAD Gooi afgelopen zondag organiseerde op het basketbalplein aan de De Ruyterlaan in Bussum was een groot succes. Op het hoogtepunt waren er wel zeventig mensen aanwezig. Ook de sportieve burgemeester Han ter Heegde gooide een balletje.

Mendes en zijn sportvrienden willen dolgraag dat het huidige veld wordt opgeknapt. “Het voldoet niet aan de juiste afmetingen en ook de baskets zijn niet goed”, vertelt Hilde Mulder van STAD Gooi. Volgens haar ligt het veld in een mooi gebied dat potentie heeft. Daar is Ti Vargas (41) uit Bussum het mee eens. Ook deze basketballer zet zich in voor behoud en verbetering van het basketbalveld dat gelegen is in de Groene Long. “Het veld ligt er nog net zo bij als dertig jaar geleden”, zegt Vargas, die vorig jaar is gestart met het organiseren van activiteiten voor basketballers uit de regio. Met succes, want naast de zondagmorgen is daar inmiddels ook de donderdagavond bij gekomen. Ook hangt hij regelmatig nieuwe netjes op, die hij uit eigen zak betaalt.

Tekst loopt door onder de foto.


Burgemeester Han ter Heegde probeerde zelf de baskets uit.
© Bob Awick

De burgemeester deed zondag overigens geen enkele toezegging over het wel of niet opknappen van het speelveld. Wel heeft Vargas in oktober met wethouders Alexander Luijten en Barbara Boudwijnse een afspraak staan om de opknapmogelijkheden én een sociaal maatschappelijke idee te bespreken.

Uit de krant