Afbeelding

HCAW vierde op ranglijst; ploeg maakt zich op voor de Play-Offs

Sport

BUSSUM - Het, vanwege corona ingekorte, reguliere seizoen zit er op. Ondanks dat de honkballers van HCAW dit weekeinde Twins Oosterhout twee keer hebben verslagen is het niet gelukt om de derde plaats vast te houden. Daarvoor hadden de Bussumers de hulp nodig van koploper Curaçao Neptunus. Die deelde echter (letterlijk) de punten met Hoofddorp Pioniers. Daardoor legt de ploeg uit Hoofddorp beslag op de derde plaats. HCAW sluit de reguliere competitie af met de vierde plaats.

Vanwege een afgelaste wedstrijd op donderdagavond stonden er voor HCAW afgelopen zaterdag maar liefst twee ontmoetingen met Twins Oosterhout op het programma. In beide, in Bussum gespeelde, duels trok HCAW aan het langste eind (1-8 en 4-1). Een dag later lukte het de ploeg van Dè Flanegin en Rudy Dirksen niet de punten mee naar huis te nemen. In Oosterhout werd er met 12-5 verloren.

Halve competitie

De Play-Offs, de halve finale in de strijd om het landskampioenschap, gaan komende donderdag al direct van start. Anders dan vorig seizoen bestaan de Play-Offs dit jaar uit een halve competitie. Komende drie weken treffen de vier deelnemers elkaar allemaal drie keer. Ieder team speelt in de Play-Offs dus negen wedstrijden. Daarbij begint ieder team met nul punten. De nummers 1 en 2 van de Play-Offs plaatsen zich uiteindelijk voor de Holland Series, de finale om het landskampioenschap, die op donderdag 1 oktober van start gaat.

Vanaf aanstaande donderdag neemt HCAW het eerst driemaal op tegen Hoofddorp Pioniers. In de weken daarna volgen de series tegen achtereenvolgens L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus. Donderdag 10 september gaat HCAW op bezoek in Hoofddorp. Voor het eerst dit seizoen kan Hoofddorp Pioniers een wedstrijd spelen in het eigen stadion. Die wedstrijd begint om 19.30 uur. Zaterdag treffen beide teams elkaar dan in de Rob Hoffmann Vallei in Bussum. Dit duel begint om 14.30 uur. Zondag sluiten Hoofddorp Pioniers en HCAW de serie dan weer af in het stadion in Hoofddorp. Dit duel zal vermoedelijk al om 13.00 uur van start gaan. De definitieve aanvangstijd wordt later bekendgemaakt.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 16:46
Afbeelding
Druif Bussum zeker voor herhaling vatbaar Foto’s 4 jul, 15:23
Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 4 jul, 14:44
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 4 jul, 12:00
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief