Afbeelding

HCAW klopt landskampioen en plaatst zich voor Play-Offs

Sport

BUSSUM - Met twee knappe overwinningen op regerend landskampioen L&D Amsterdam (5-3 en 2-3) heeft HCAW zich dit weekeinde verzekerd van deelname aan de Play-Offs. De Bussumers kregen daarbij wel de helpende hand toegestoken van DSS/Kinheim dat zondag Twins Oosterhout versloeg: 3-2. Ondanks dat HCAW zondag zelf niet wist te winnen (3-4) zijn de Bussumers nu onbereikbaar voor Twins Oosterhout, de nummer vijf op de ranglijst.

In een tot het einde toe bloedstollend spannend honkbalgevecht trok HCAW donderdagavond uiteindelijk aan het langste eind. Met een homerun zette openingsslagman Gilmer Lampe (L&D Amsterdam) direct de toon: 0-1. In de gelijkmakende eerste slagbeurt nam HCAW direct de leiding over, Rodney Daal sloeg Jeandro Tromp en Patrick Bok over de thuisplaat: 2-1. Vijf innings later moest HCAW de leiding weer even afstaan aan de Amsterdammers (3-2), maar met een daverende homerun sloeg Daal HCAW, in de zevende inning, naar de winst. Omdat hij Berend Ruben en Arthur Bonevacia meenam over de thuisplaat bracht hij met zijn klap de stand op 5-3 dat uiteindelijk ook de eindstand zou zijn.

Tegengas

Onder aanvoering van de zeer sterk werpende Dennis Burgersdijk gaf HCAW L&D Amsterdam zaterdag opnieuw goed tegengas. Net als donderdagavond waren beide partijen weer erg aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk waren het de Bussumers die (bij een 2-2 stand) in de achtste inning het beslissende punt lieten noteren. Na een tweehonkslag van Bok was het pinch-runner Pascal Zegwaard die door (de wederom belangrijke) Daal over de thuisplaat werd geholpen: 2-3.
Ook zondag had het eindresultaat zomaar anders kunnen zijn. In de vierde inning kwam HCAW namelijk op een 3-0 voorsprong. In het verdere verloop lukte het de Bussumers echter niet om ook de derde overwinning in deze serie over de streep te trekken. De Amsterdammers wonnen uiteindelijk met 3-4.

Drieluik

Komende week staat voor HCAW nog het drieluik met Twins Oosterhout op het programma. Donderdagavond spelen de Bussumers officieel een uitwedstrijd, maar omdat de Brabanders niet beschikken over een veld met lichtinstallatie zal die wedstrijd in Bussum gespeeld worden (aanvang 19.30 uur). Zaterdag speelt HCAW officieel thuis. Dit duel begint om 14.30 uur. Zondag wordt de reguliere competitie dan afgesloten met een wedstrijd in Oosterhout. Dit duel begint om 15.00 uur. Daarna is duidelijk of HCAW de derde plaats op de ranglijst heeft weten vast te houden en hoe het programma in de Play-Offs er uitziet.

Uit de krant