Afbeelding

Bussumer Ian Pennekamp (19) wint Duin Triathlon Almere; de eerste Nederlandse triathlon in dit bijzondere ‘coronajaar’

Sport

BUSSUM - De 19-jarige Ian Pennekamp uit Bussum heeft zondag de Duin Triathlon Almere gewonnen. Het was de eerste Nederlandse triathlon in dit bijzondere ‘coronajaar’. De winnaar spreekt vol lof over de organisatie en vrijwilligers. “Ondanks het slechte weer hebben zij er alles aan gedaan om de atleten een leuke dag te kunnen verzorgen. Deze coronaproof wedstrijd was super.”

“Ik had er echt enorm veel zin in om eindelijk weer te gaan zwemmen, fietsen en lopen”, vertelt de Bussumer daags na de wedstrijd. “Er stond een flinke wind - gelukkig was het wel droog - maar hierdoor kregen we bij het zwemmen wel te maken met enorme golven; soms zag je de boeien niet. Zo erg had ik het nog nooit meegemaakt, maar het maakte de eerste triathlon van het seizoen des te gaver.”


Foto: Saskia Pennekamp

De Bussumer ging goed van start en hij zwom al direct een gat, maar hij zwom de verkeerde kant op. De opzittenden van een jetski kwamen hem waarschuwen. “Deze koekenbakker was de verkeerde kant opgezwommen. Dat was even balen, maar ik heb weer gelijk gas gegeven. Ik kon nu gaan jagen en begon langzaam weer mensen in te halen. Ik klom als derde uit het water en door een superwissel zat ik als eerst op de fiets.” 


Foto: Saskia Pennekamp

Eenmaal op de fiets haalde de Bussumer op de heenweg een gemiddelde van 33 km/u. “Het was echt stoempen (puur op kracht en doorzettingsvermogen, red.). Eenmaal bij het keerpunt werd het echt leuk, want met ruim 60 km/u terug over de dijk scheuren is echt een supergevoel.” Even was er paniek toen in de eerste ronde de fietsketting er bijna afschoot. “Deze heb ik toen op ‘de 12’ gelegd, waardoor met hoge toeren moest terugfietsen.” Maar in de tweede ronde ging het wel mis. “Toen maar even Gustav Iden na gedaan en al rijdend m’n ketting erop gelegd.” Ondanks deze tegenslag kwam Pennekamp als eerste van de fiets af en restte hem nog even een stukje hardlopen. Dat ging goed en de Bussumer kwam als eerste over de finish. De volgende wedstrijd is het NK Junioren op 12 en 13 september.


Foto: Saskia Pennekamp

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 16:46
Afbeelding
Druif Bussum zeker voor herhaling vatbaar Foto’s 4 jul, 15:23
Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 4 jul, 14:44
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 4 jul, 12:00
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief