Foto: PR

FC Utrecht Experience voetbaldagen bij SDO Bussum

  Sport

BUSSUM - Op Sportpark de Kuil bij SDO in Bussum zijn vanochtend de FC Utrecht Experience voetbaldagen van start gegaan. Onder leiding van trainers van de FC Utrecht Academie worden twee dagen lang zestig spelertjes in de leeftijd van 7 tot en met 13 jaar getraind als echte FC Utrecht-spelers.

De FC Utrecht Experience is opgezet in samenwerking met Ubuntu Sport en bedoeld om de kinderen en coaches zich door middel van teamsport verder te laten ontwikkelen.

Artikel gaat verder onder de foto.

Aan de hand van Respect, Vertrouwen en Veiligheid (RVV) leren de kinderen spelenderwijs hoe je respectvol met elkaar omgaat. Daarbij ligt de nadruk tijdens deze dagen op het ontwikkelen van het besef dat samenvoegen van verschillende krachten en kwaliteiten, elkaar versterkt: 1+1=3. Het gaat tijdens deze dagen dus niet alleen over de sportieve, maar vooral ook over de persoonlijke en sociale ontwikkelingen van kinderen. Aan het eind van elke dag kunnen de kinderen cijfers geven hoe ze respect, vertrouwen en veiligheid die dag hebben ervaren.

SDO Bussum heeft RAC samenwerkingsverband met FC Utrecht en wordt door de club uit de Domstad ondersteund in de jeugdopleiding.

Meer berichten