Er mag weer volop geroeid worden, ook in Naarden.
Er mag weer volop geroeid worden, ook in Naarden. (Foto: Berry van de Ben)

Roeivereniging Naarden weer 'volledig' op het water

  Sport

NAARDEN - Een groot gejuich ging op toen de toestemming van de Veiligheidsregio binnen was. Bij Roeivereniging Naarden mogen alle boten weer het water op en alle leden mogen weer roeien.

Zo gingen de roeiers, die net 'uit de instructie' komen, meteen voor het eerst in een vierpersoons boot (c4) het water op. De 'veteranen wedstrijd acht', die voor het laatst 25 km in maart had geroeid ter voorbereiding van de voorjaarklassiekers (helaas afgelast), tilden de 'Magistraal van Naarden' in het water om naar Muiden 'te achten'.

Voldoende aanwas

"Als roeivereniging zijn we goed door de tijd gekomen", zegt Caroline Verhaaf, voorzitter van RV Naarden. "Natuurlijk was het verdrietig dat veel roeiers die echt ploegroeien nog niet mochten roeien. Gelukkig is dat nu wel weer mogelijk! Maar die roeiers die over de juiste 'papieren beschikten' mochten al wel in eenpersoons-boten roeien. Wat dat betreft is roeien een uitstekende buitensport in deze virustijden. Iets wat meer mensen hebben ontdekt, want ook dit jaar is er voldoende aanwas van nieuwe leden."

Meer berichten