Leren hardlopen onder begeleiding.
Leren hardlopen onder begeleiding. (Foto: )

Hardloopcursus Start to Run start op 7 maart

  Sport

BUSSUM Hardloopvereniging Tempo AV start op zaterdag 7 maart weer met de zevenweekse hardloopcursus Start to Run. Hierbij kan iedereen binnen een paar weken conditie opbouwen en op de juiste manier leren bewegen.

Tempo AV verzorgt al jaren deze populaire cursus. Ieder voorjaar is weer een startmoment. De trainers benadrukken dat echt iedereen een hardloper kan zijn. De start is dan ook met een groep vol beginnelingen. Zij beginnen bij de basis en werken samen naar een doel toe: na de cursus kan iedereen 20 tot 25 minuten achter elkaar hardlopen mét de juiste techniek.

De deelnemers en enthousiaste trainers verzamelen op zaterdagochtend bij de club en gaan daarna richting de heide of het bos. Daarnaast is er op de dinsdagavond nog een optionele training op de hardloopbaan."Je conditie verbetert heel snel en je merkt echt dat je fitter wordt. Met de juiste techniek hardlopen voorkomt echt blessures en vergroot het plezier."

Wilma Zevering deed afgelopen najaar mee aan Start to Run. "Ik had nooit gedacht dat ik van dat hardlopen zoveel energie zou krijgen. Had ik het maar eerder ontdekt. En dat ik het zo leuk zou gaan vinden, komt ook door het enthousiasme van de trainers en de leuke groep die we hadden. Ik kan het iedereen aanraden."

Op woensdag 4 maart is er tussen 19.30-20.30 uur een informatieavond bij Tempo AV aan de Voormeulenweg 24c. Iedereen is welkom. Direct inschrijven kan ook via www.starttorun.nl.

Meer berichten