Bep Vos kreeg de prijs van wethouder Geert-Jan Hendriks.
Bep Vos kreeg de prijs van wethouder Geert-Jan Hendriks. (Foto: © Bob Awick )

Bep Vos ontvangt Muiderberger Echo

  Sport

MUIDERBERG - Toch wel onder de indruk was Bep Vos toen hij uit handen van wethouder Geert-Jan Hendriks afgelopen week de Muiderberger Echo kreeg uitgereikt; vanwege zijn intensieve vrijwilligerswerk voor de Mixed Hockey Club van Muiderberg. "Het is niet gek dat de club u op handen draagt", aldus de wethouder richting de 83-jarige Vos.

De uitreiking van de gemeentelijke vrijwilligersprijs voor inwoners van Miuderberg, vond plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Dorpsraad Muiderberg in De Rijver. Vos was door de verenging voorgedragen en Hendriks vertelde dat het gemeentebestuur direct voor deze nominatie was gevallen. "Ongelooflijk hoe energiek u er nog tegenaan gaat."

Bep Vos is al ruim dertig jaar met de hockeyclub verbonden. Eerst als keeper in de veteranen. En daarna, ook al sinds vele aren, als vrijwilliger. Bijna alle dagen van de week is hij er te vinden. Soms ook op tijdstippen dat er nog niemand anders is. Niemand ziet hem als hij op zaterdag voor dag en dauw komt kijken of alles in orde is. Of alles klaarstaat en of er niet te veel rotzooi is.

Op andere dagen werkt Vos ook graag alleen. Dan kan hij lekker doorpakken. Gevonden voorwerpen verzamelen, de vuilcontainer klaarzetten, keepersspullen repareren, urenlang bladeren van het kunstgrasveld blazen, grasmaaien, timmeren, zagen, schroeven, boren. Maar als rond 16.00 uur de trainingen van de jonge leden beginnen, komt onmiddellijk de oude schoolmeester in hem naar boven. 

Veertig jaar lang was hij verbonden aan de Muidense Jozefschool, waar hij in 2001 afscheid nam als directeur. Hij zet bekers water klaar voor tijdens of na de training. Hij repareert hockeysticks van meisjes en jongens en schilt een appel of peer voor de trainers.

Vrijwilligerswerk draagt in heel hoge mate bij aan de kwaliteit van het samenleven in Gooise Meren, zo vindt het gemeentebestuur. De vier verschillende vrijwilligersprijzen - in iedere kern één - zijn een blijk van waardering voor de vrijwilligers die de prijs ontvangen maar ook bedoeld als waardering voor alle vrijwilligers in Gooise Meren.

Meer berichten