Afbeelding

Echtpaar uit Muiden wint op NK ijsklimmen

Sport

 MUIDEN Marianne van der Steen uit Muiden heeft zaterdag in Utrecht haar Nederlandse titel ijsklimmen geprolongeerd. Ze wist voor de vijfde keer op rij de titel in de wacht te slepen. Haar man Dennis van Hoek won het kampioenschap bij de mannen.

Marianne was blij met haar prolongatie: “Het regende en waaide, echt Nederlands herfstweer. Ik had liever winterweer gehad met sneeuw en ijs, maar het paste wel bij de sport, al die kou. In de wand hingen meerdere ijsblokken die langzaam smolten. Het gaf de wedstrijd wel een ijsklimsfeer.”

Utrecht
De wedstrijden vonden plaats in sportcentrum Olympos in Utrecht, de enige plek in Nederland waar het ijsklimmen - zonder ijs - nagebootst wordt.Tegen de parkeergarage P+R de Uithof is namelijk Kalymnos gebouwd, een klimmuur die enkele maanden in het jaar is voorzien van een ijsklimwand. Hier kun je met ijsklimuitrusting op klimmen, ook al zit er geen echt ijs op de wand, het zogeheten drytoolen.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 16:46
Afbeelding
Druif Bussum zeker voor herhaling vatbaar Foto’s 4 jul, 15:23
Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 4 jul, 14:44
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 4 jul, 12:00
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief