Trainer Koen blijft bij SDO.
Trainer Koen blijft bij SDO. (Foto: SDO)

Koen Janssen ook volgend seizoen bij SDO

  Sport

bussum - Trainer Koen Janssen blijft ook het volgend seizoen bij SDO. De Bussumse ploeg is in de hoofdklasse de hoogst spelende ploeg in het amateurvoetbal. 

Janssen: “Ik heb het hier naar mijn zin en de spelersgroep wil ook graag door. Daarbij zijn de mogelijkheden in de regio om hoger op te komen niet zo groot”, aldus de coach uit Amersfoort. “Alleen IJsselmeervogels en Spakenburg spelen hoger. Ik weet dat we met deze jongens nog beter kunnen dan we nu voetballen. Als we aan de bal zijn, moet er nog meer vertrouwen komen. Dat moet er zondag zeker weer zijn als we uit spelen tegen hekkensluiter VOC in Rotterdam. Dan kunnen we met een goed gevoel de winterstop in.”

Verlenging
“We waren er met Koen Janssen snel uit over de contractverlenging”, meldt voorzitter TC Ap Hartog, al 20 jaar in verschillende voetbaltechnische functies vrijwilliger bij SDO. De laatste twee jaar leidt hij de technische commissie en is daardoor tevens bestuurslid. Dat houdt de lijnen kort. Hartog: “Er zijn altijd wel wat verbeterpunten, maar per saldo zijn wij en ook de trainer content over de gang van zaken. Je moet tegenwoordig al in de december weten of je verder wil met een trainer terwijl de competitie nog niet eens halverwege is. Doe je dat in maart of april dan ben je te laat en vis je achter het net."

"Belangrijk is dat Janssen, die goed bij SDO past, openstaat voor overleg met zijn staf en de spelers. Het gaat iets minder dan in het vorig seizoen, maar er is geen paniek. Ambitie om te promoveren naar de 3e divisie is er niet. Maar als de kans zich voordoet, zullen we die grijpen."

Meer berichten