Een mooie cheque voor de foundation van Richard Krajicek.
Een mooie cheque voor de foundation van Richard Krajicek. (Foto: Bob Awick)

Bij jubilerende tennisclub is voor iedereen plek

  Sport

NAARDEN - Een bloeiende familievereniging die midden in de samenleving staat: dat is het kenmerk van de 50-jarige jubilerende Tennisvereniging Naarden. Het is met ruim 1000 leden een van de grootste tennisverenigingen in het district Utrecht. Afgelopen weekend was het groot feest vanwege het jubileum.

Vrijdagavond werd er afgetrapt met een borrel en zaterdag volgde een toernooi voor reünisten. Wethouder Luijten overhandigde de Zilveren Schaal voor de vele activiteiten die de vereniging organiseert om mensen in beweging te brengen. Ook werd een wand onthuld waarop de clubhistorie is uitgebeeld.

Cheque voor Krajicek Foundation
Eregast die avond was Richard Krajicek. Hij kreeg voor zijn foundation een cheque van 5000 euro. De Krajicek Foundation levert een bijdrage aan een betere toekomst voor kinderen in aandachtswijken voor een sportieve, sociale samenleving.

Richard over zijn foundation: "Toen ik in 1996 Wimbledon won, kon ik niet bedenken waar dit allemaal toe zou leiden. In plaats van een rijtoer door de stad koos ik voor het geven van een tennisclinic in een Haagse aandachtswijk. Geraakt door het plezier van de kinderen én geschokt door de beperkte faciliteiten, kwam ik op het idee om meer voor deze jeugd te doen.

119 Playgrounds
In 2001 was de eerste Krajicek Playground een feit. Er zijn er nu 119, waar dagelijks ruim 4200 kinderen spelen en sporten. Steeds met dezelfde aanpak: niet alleen aanleggen, maar ook intensief begeleiden."

Tot slot werden ter herinnering aan 50 jaar tennis in Naarden door Krajicek op baan 1 twee authentieke eikenhouten netpalen met een koperen draaimechanisme onthuld. Gelijk met die op het centre court van Wimbledon in 1996, waar hij zijn grootste triomf vierde.

Bloeiende vereniging
De vereniging is bloeiende. Voorzitter Jeroen van de Kletersteeg en bestuurslid Jeugdzaken Jan-Willem Kuit: "We spelen van jong tot oud vooral recreatieve competitie. Dat zijn 50 teams. Het is iedere keer een puzzel om al onze thuiswedstrijden onder te brengen op onze tien banen. Gelukkig kunnen we op andere clubs in de omgeving ook enkele thuiswedstrijden spelen."

"Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst", vult Kuit aan. "Sinds vijf jaar hebben we weer een jeugdbestuur dat veel activiteiten organiseert voor de jeugd en de tennissende middelbare scholieren. We zien ook leden vertrekken wegens studie of werk elders, maar later komen zij toch weer teug. Kennelijk doen wij iets goed, want twee jaar geleden zijn wij door de tennisbond tot de beste georganiseerde vereniging uitgeroepen; zowel financieel als structureel."

Meer berichten