Bep Vos, clubicoon, zat verstopt in het pak.
Bep Vos, clubicoon, zat verstopt in het pak.

Mixed Hockey Club Muiderberg opent nieuw waterveld

  Sport

MUIDERBERG - Bep Vos (83) heeft afgelopen zondag het nieuwe waterveld van MHC Muiderberg mogen openen. Bep is bijna dagelijks op 'zijn' club en daarom had deze icoon de eer de opening te mogen verrichten.

Bart van Straaten, secretaris bij de club, laat weten: "Al tientallen jaren is erelid Bep Vos de stille en drijvende kracht achter de uitstraling van het schitterende hockeycomplex, midden in het Kocherbos. Hij harkt de bladeren, maait het gras, klust in het clubhuis, versleept honderden kilo's oud ijzer en hout. Bep geeft de jonge leden een glas water als ze hebben getraind en eet tussen de middag in hoog tempo twee bruine boterhammen met kaas, zodat hij weer verder kan met klussen. "

Gejuich
Afgelopen zondag werd Vos (83) met een golfkar het terrein op gereden. Niemand wist wie er schuilging onder die keepershelm. Toen de oude Vos zijn helm afdeed, werd hij met gejuich begroet."

Nieuw veld
Het oude zandveld moest vervangen worden en dat gebeurde afgelopen zomer. Er ligt nu een waterveld waar de club zelf het geld voor bijeen heeft gebracht. "Na bijna twee jaar is het gelukt. De leden kunnen genieten van een strak hockeytapijt."


Meer berichten