Binne uit Hilversum en Luc uit Naarden zijn de toppers van Tempo.
Binne uit Hilversum en Luc uit Naarden zijn de toppers van Tempo. (Foto: Bob Awick)

Tempo-atleten Luc de Bruin en Binne Brok wacht mooie toekomst

  Sport

BUSSUM - Bij atletiekvereniging AV Tempo zijn twee sporttalenten met een mooie toekomst aan de oppervlakte gekomen. Het zijn de 15-jarige Luc de Bruin en zijn één jaar jongere achterneef Binne Brok.

Een stelregel in de sport luidt: 'wat goed is, komt snel'. Op Luc en Binne is dat niet van toepassing. Luc is op zijn zevende begonnen met atletiek en Binne was acht. Hun prestaties zijn via de weg van de geleidelijkheid tot stand gekomen.

Hordelopen
Binne heeft in de categorie junioren C de vijfde tijd ooit gelopen op de 300 meter horden. Zelfs de Atletiek Unie maakte hiervan melding op de website. Ook op de 300 meter (zonder horden) heeft hij een bijzondere prestatie geleverd. Op uitnodiging van de Atletiek Unie is hij onlangs met Luc naar de Ruhr Games in Düsseldorf geweest. Daar liep hij 37,53 seconden en staat daarmee op de Nederlandse ranglijst als eerste met ruim een seconde voorsprong op de nummer twee. Met hoogspringen is hij met 1.75 meter achtste van Nederland.

Hoogspringen
Hoogspringer Luc noteerde bij de junioren B in Düsseldorf 1.92 meter. Op de laatst gehouden Nederlandse kampioenschappen eindigde Luc bij hoogspringen met 1,97 meter als tweede bij de A en B junioren en staat hij in zijn leeftijdscategorie derde op de Nederlandse ranglijst outdoor.
Die goede prestaties komen niet zomaar uit de lucht vallen. Beiden trainen vier à vijf keer per week 1,5 uur met gespecialiseerde trainingen. Voor Binne is Sander Janse de trainer en Henk van de Lans de specialist voor sprinten en hordelopen.
Frits Harmsen is de trainer van Luc en Pieter de Bruin de selectietrainer voor hoogspringen. Het besef is er dat beide jongens grote talenten zijn, maar dat ze zich nog wel verder moeten ontwikkelen.

Doelen
Voor de korte termijn hebben Binne en Luc doelen voor ogen. Binne wil eind augustus op de C-Spelen, het officieuze NK C-junioren, in Amsterdam de 300 meter en 300 meter horden winnen. En zich volgend jaar kwalificeren voor het EK U18 in het Italiaanse Rieti. Luc wil bij Tempo het clubrecord hoogspringen verbreken. Dit staat al 30 jaar op 2,03 meter. Daarnaast wil hij zich ook volgend jaar plaatsen voor het EK U18; de vereiste limiet is 2,05 meter.

Olympische Spelen
Dromen zijn er ook. Lucs droom is om het wereldrecord te verbreken: de 2.45 meter van Javier Sotomayor. Voor Binne is het de ultieme ambitie om ooit deel te nemen aan de Olympische Spelen. Talent dus om in de gaten te houden en waar AV Tempo trots op is.

Meer berichten