Op Sportpark Bredius worden twee watervelden aangelegd om te kunnen hockeyen.
Op Sportpark Bredius worden twee watervelden aangelegd om te kunnen hockeyen. (Foto: Sjoerd Stoop)

Muiden krijgt een eigen hockeyclub

  Sport

GOOISE MEREN - SC Muiden heeft een eigen hockeyafdeling opgericht. Vanaf september 2020 kan er gehockeyd worden in Muiden op Sportpark Bredius. De club start met twee watervelden die door de gemeente worden aangelegd.

SC Muiden verwacht dat, mede door de nieuwe wijk De Krijgsman, er voldoende aanwas van leden is om een eigen hockeyclub op te richten. Het doel is om uiteindelijk een volledige hockeyclub te worden met een flink aantal leden, maar de club wil vooral rustig aan beginnen. Vooralsnog zouden de twee hockeyvelden dus voldoende moet zijn.

Hockeyclub Muiderberg
Penningmeester Frans Blonk van SC Muiden laat weten dat ze ervoor gekozen hebben om zelf een hockeyafdeling op te richten en niet voor samenwerking met Mixed Hockey Club Muiderberg te kiezen.

Gesprekken zijn er wel geweest, maar die hebben niet tot samenwerking geleid. Blonk: "We blijven wel in contact en als Muiderberg ruimte nodig heeft dan zijn ze uiteraard welkom, mits er op de velden ruimte is."

Voorinschrijving
De twee watervelden worden begin voorjaar 2020 aangelegd. Wie lid wil worden van de nieuwe hockeyclub moet nog heel even geduld hebben. De voorinschrijving start na de zomer.

Meer berichten