Foto: Pixabay

Oud-speler HCAW Loek van Mil overleden

  Sport

BUSSUM - Loek van Mil (34), oud-speler van HCAW, is gisteren overleden aan de gevolgen van een noodlottig ongeval. Dat maakt honbalbond KNBSB op zijn site bekend.

Loek kende een lange en succesvolle honkballoopbaan waarin hij in de Nederlandse hoofdklasse uitkwam voor HCAW en Curaçao Neptunus. De werper speelde als prof in Amerika voor onder meer de Minnesota Twins en de Los Angeles Angels en in Japan voor Tohoku Rakuten Golden Eagles.

Interlands
Voor Team Kingdom of the Netherlands speelde hij 48 interlands. Hij maakte sinds 2007 deel uit van de nationale selectie voor grote toernooien als het WK in 2007, de World Baseball Classic in 2013 en 2017.

Daarnaast speelde hij de Premier 12 in 2015 en hij pakte als closer de overwinning in de gewonnen EK-finale in eigen land in 2016.

Afscheid
Kort voor zijn overlijden had hij nog een interview met het AD, dat zaterdag werd gepubliceerd. Daarin gaf hij aan dat hij nog graag Neptunus had willen helpen en met Oranje het EK wilde spelen en zich wilde  kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio.

Hij merkte echter dat zijn lichaam op was en kondigde in plaats daarvan zijn afscheid van het honkbal aan. Op verzoek van zijn familie wordt de precieze oorzaak van zijn overlijden niet bekend gemaakt.

Meer berichten