De broers uit Naarden mochten meedoen aan het WK.
De broers uit Naarden mochten meedoen aan het WK.

Hidde en Floris Schraffordt niet in finale WK Optimist

  Sport

door Philip Detmar

NAARDEN - De broers Hidde en Floris Schaffordt uit Naarden zijn bij het wereldkampioenschap zeilen in de Optmist klasse er net niet in geslaagd een finaleplaats af te dwingen.

Op de Caribische zee bij Antigua, noordoostelijk van St. Maarten, was na zes wedstrijden in drie dagen een plek bij de eerste 80 noodzakelijk. Er deden 260 boten uit 65 landen mee. Hidde begon goed aan het WK en na de eerste dag stond hij 31 e. Daarna kreeg hij het lastig om zich in de groep naar voren te zeilen en zakte terug in het klassement. Bij Floris zat het direct al tegen. Voor Hidde en Floris was het een tegenvaller dat er niet meer inzat dan een plek in de grote middenmoot.

Hoge golven
Niet alleen de broers uit Naarden hadden het lastig; ook de andere drie Nederlandse boten moesten genoegen nemen met een bijrol en wisten zich niet voor de finale te plaatsen. De omstandigheden waren ideaal. Het euvel zat in de
omstandigheid dat de Nederlanders in vergelijking met de wereldtop onvoldoende ervaring hebben om in hoge golven te varen. Dat vereist de nodige training. Nederlanders zijn gewend om op meer vlakker water te zeilen.

Komend weekend varen zij nog de drie dagen voor de 81 e plaats; maar daarvoor waren zij niet naar Antigua gekomen.

De hoge golven in Antigua.

Meer berichten