Foto: Johan van der Geest

SDO waant zich voor heel even kampioen van de hoofdklasse

  Sport

BUSSUM - Heel even, slechts vijf minuten, was SDO afgelopen zondag kampioen van de hoofdklasse. Virtueel dan welteverstaan. De Bussumers zagen concurrenten DEM en Hoogeveen echter alsnog winnen en verspeelden zelf punten tegen Be Quick 1887: 2-2.

Getreurd werd er even op het misgelopen kampioenschap, al was er al snel besef dat SDO nog alle kansen heeft om alsnog te promoveren naar de derde divisie. Komend weekend gaan de play-offs van start. SDO treft dan het onbekende Gorinchemse Unitas. 

SDO speelde tegen Be Quick 1887 afgelopen zondag aanvankelijk slordig en het keek al snel tegen een achterstand aan. De tegengoal leek de Bussumers wakker te schudden. Al snel trok SDO wat meer ten aanval en halverwege de eerste helft leek de ploeg al wat terug te doen, maar de kans van Theo Visser werd op het laatste moment toch gekeerd. Een paar minuten later was het wel raak toen Visser een toegekende vrije trap in de kruising schoot. SDO bleef daarna beter, al creëerde het maar mondjesmaat kansen. Sterker nog: het had zelfs geluk dat keeper Rolf Hazelaar erg knap twee grote kansen van Be Quick 1887 kon stoppen. 

SDO knokt voor voorsprong, maar staat met legen handen
Na de rust zocht SDO meer naar de voorsprong. Het werd gesterkt door het gegeven dat concurrenten DEM en Hoogeveen tegen een achterstand aankeken. Toen Glenn Hemmers na een uur voetballen SDO op een voorsprong zette stond SDO virtueel bovenaan de ranglijst. Het kreeg vervolgens nog een paar goede kansen op een derde treffer. Maar toen langzamerhand de berichten binnen kwamen dat Hoogeveen en DEM hun schade hadden hersteld en SDO alsnog een tegentreffer kreeg, was de hoop op een kampioenschap vervlogen. 

Meer berichten