Foto: Marieke van Gooswilligen

Gooische doet goede zaken tegen concurrent

  Sport

BUSSUM - Met een knappe zege tegen de nummer twee van het klassement heeft Gooische afgelopen weekend goede zaken gedaan. De Bussumse hockeyvrouwen versloegen concurrent Schaerweijde met 3-2.

Het duel tussen de twee concurrenten was tot het laatst toe spannend. Vooral voor rust waren de twee teams erg aan elkaar gewaagd. Schaerweijde kreeg de meeste strafcorners, Gooische de meeste veldkansen. Dat het na de eerste helft dan ook 1-1 stond was geen verrassing.

Na rust werd Gooische wat beter en gaf het steeds minder weg. Wel kwam de ploeg op achterstand, maar daar kwam het al snel weer van terug. Gooische zette vooral in de slotfase alles op alles wisselde de keepster voor een veldspeler. Met veel druk naar voren kon Gooische de 3-2 maken en deze over de streep trekken. 

Gooische zeker van klassebehoud
De hockeyers van Gooische spelen ook volgend jaar overgangsklasse. De Bussumers verloren afgelopen weekend dan wel met 4-3 van Helmond, maar doordat ook de concurrentie punten verspeelde heeft Gooische zich toch verzekerd van lijfsbehoud. 

Gooische knokte afgelopen weekend voor wat het waard was, het duel was dan ook lang spannend. Gooische kwam vlak voor rust op achterstand, maar kwam na rust een paar keer knap terug. De Bussumers toonden veel vechtlust en maakten aanspraak op de overwinning, maar konden na de 4-3 niet meer terugkomen.

Meer berichten