Archieffoto: Johan van der Geest

SDO met afgetekende zege naar play-offs

BUSSUM - Er bestaat nog een kansje dat SDO zelfs nog kampioen wordt, maar één taak hebben de Bussumse voetballers al volbracht: SDO mag volgende maand meedoen aan de play-offs en zo proberen te promoveren naar de Derde Divisie. De deelname werd afgelopen weekend zeker gesteld nadat SDO met een afgetekende 1-5 tegenstander Hollandia aan de kant zette.

SDO startte meteen met gevaar. Al snel na de aftrap had Jesse van Huisstede SDO een bliksemstart kunnen bezorgen. De van een schorsing teruggekeerde spits kreeg een grote kans op de 0-1, maar faalde voor het oog van de keeper. Het was een opmaat voor SDO dat voor rust niets weggaf en zich na meer dan een half uur spelen kon belonen met wel een treffer voor Van Huisstede na een corner van Theo Visser.

Vlak na rust kwam Hollandia onverwachts nog even terug, maar SDO herstelde al snel. Na een benutte penalty voor Van Huisstede pakte SDO weer de voorsprong. Daarna kon het snel verder weglopen. Doelpunten van Theo Visser en nog twee keer Van Huisstede zorgden voor de zege. Het duel was daarmee na net wat meer dan een uur gestreden. Er kwamen nog wat meer kansen, maar doelpunten bleven achterwege. SDO verstevigde de derde plaats en stelde daarmee deelname aan de play-offs zeker. Doordat concurrenten DEM en Hoogeveen gelijkspeelden heeft SDO nog kans op het kampioenschap, maar daarvoor moet het wel hopen op puntverlies van de twee concurrenten.