Vorig jaar werd de club uit Naarden landskampioen tegen Hilversum. Kunnen ze de titel behouden?
Vorig jaar werd de club uit Naarden landskampioen tegen Hilversum. Kunnen ze de titel behouden? (Foto: Miché)

Zaterdag: erop of eronder voor Rugbyclub 't Gooi

  Sport

NAARDEN - De vonken zullen er zaterdagmiddag vanaf spatten tijdens het rugbyduel tussen het thuisspelende Hilversum en de eeuwige rivaal 't Gooi. De belangen zijn groot en het resultaat heilig. De winnaar speelt een week later in Amsterdam de finale om het landskampioenschap tegen het Leidse DIOK. Voor de verliezer eindigt het seizoen in een catastrofe.

Voor Hilversum en 't Gooi is de wedstrijd van zaterdag de gedroomde finale van dit rugbyseizoen. Deze dromen zijn bedrog geworden door de twee verliespartijen van Hilversum en drie van 't Gooi. Doordat 't Gooi meer bonuspunten scoorde dan de opponent, staan beide in punten gelijk achter koploper DIOK, dat slechts één keer verloor. In de generale voor de clash van zaterdag, aanvang 15.00 uur op sportpark Berestein, maakten beide clubs in hun thuisduels geen fouten. Hilversum won met 30-14 van Castricum en 't Gooi zegevierde met 26-17 van Haagse.

Voorzitter Paul Kranendonk van 't Gooi is optimistisch over de lokale derby. "Het wordt een sportieve en beladen wedstrijd. Maar we zijn er helemaal klaar voor en het gaat ongelofelijk spannend worden.
Vorig jaar stonden we in de finale tegenover Hilversum en wonnen we, daarvoor won Hilversum de titel. We zijn echt aan elkaar gewaagd. We zullen zaterdag ons eigen spel spelen en dat bestaat uit open en aantrekkelijk rugby. Ook vrij fysiek. We worden iedere week beter en zaterdag is het erop of eronder voor ons."

Meer berichten