Verrassend harde nederlaag voor SDO tegen laagvlieger

BUSSUM - Een forse klap afgelopen weekend voor SDO. De Bussumse hoofdklasser leed een grote nederlaag tegen het veel lager geklasseerde Achilles 1984: 7-2.

Een doekje voor het bloeden was wel dat de concurrent van SDO, DEM, ook verloor en daardoor het gevecht om de eerste plaats nog alle kanten op kan gaan. Mocht SDO daar nog voor gaan, dan zal er de komende weken wel een stuk beter gevoetbald moeten worden.

SDO kwam tegen Achilles 1894 al vroeg op een achterstand te staan. Voor rust stond de tegenstander al op een 3-0 voorsprong. SDO zette daar wel wat kansjes tegenover, maar het bleek onscherp en kreeg geen echte goede kans op wat terug te doen.

Na de rust begon SDO vol op de aanval te voetballen. Dat leverde al vlot twee treffers op. Eerst kon Glenn Hemmers een corner van Marlon Amankwah tegen de touwen schieten, later scoorde Dwight Oehlers een afvallende bal na een corner. SDO knokte voor meer, maar het risico dat SDO nam zorgde voor veel ruimte en vervolgens kansen voor Achilles 1894. Na de 4-2 was het geloof aan de kant van de Bussumers weg en kon de tegenstander verder weglopen.