Foto: Johan van der Geest

SDO houdt hoofdklasse bloedstollend spannend

  Sport

BUSSUM - Het blijft bloedstollend spannend aan kop van de hoofdklasse: SDO houdt nog steeds kansen op een kampioenschap en promotie naar de derde divisie. De Bussumers wonnen afgelopen weekend de topper tegen Hoogeveen met 0-2 en staan weer gedeeld aan kop. 

Het was SDO er alles aan gelegen om na de nederlaag van een week eerder tegen Alcides nu weer een zege te boeken. SDO startte erg sterk en kreeg al vroeg een paar goede kansen op de eerste treffer, maar een goede achterhoede van Hoogeveen voorkwam dat SDO kon scoren. Toch bleef SDO het duel controleren. Vooral de achterhoede van de Bussumers stond goed en de ploeg kon aanvallen. Het leverde achter pas na de rust een treffer op. Na een uur voetballen kon Theo Visser een afvallende bal tegen de touwen werken. Het was al snel weer raak: een voorzet van Jesse van Huisstede werd door Hoogeveen-speler Andy Kreeft achter zijn eigen keeper gewerkt. 

De tweede treffer van SDO bleek wel de nekslag voor Hoogeveen. De Drentse ploeg probeerde het nog wel, maar zorgde amper nog voor gevaar. SDO zette er nog een aantal goede kansen tegenover, maar het ontbrak de ploeg aan scherpte om nog te kunnen scoren. 

Meer berichten