Richard Krajicek met uiterst rechts de twee talentvolle jeugdspelers.
Richard Krajicek met uiterst rechts de twee talentvolle jeugdspelers. (Foto: Jan-Cuno Lucassen)

Tennisclub Het Spieghel viert 95-jarig bestaan: 'Bij Het Spieghel tennissen we in het wit, dat is mooi en netjes'

  Sport

BUSSUM - Tennisclub Het Spieghel viert haar 95-jarig bestaan.

Ook 95 jaar na de oprichting is de Bussumse tennisclub Het Spieghel nog een club van tradities. Zo wordt steevast in het wit gespeeld en is de ballotage nagenoeg verdwenen. Zondag werd het startsein gegeven voor tal van festiviteiten om het 95-jarig bestaan te vieren.

De afgelopen jaren werd het seizoen geopend met een openingstoernooi. Als bedankje voor alle commissieleden die zich het afgelopen jaar hebben ingezet voor de club en om nieuwe leden welkom te heten. Dit jaar werd dat moment aangegrepen als aftrap van het lustrumjaar. Er waren onderlinge wedstrijdjes en als hoofdact was er een wedstrijd tussen twee spelers van de 'gevestigde orde' - Richard Krajicek en hoofdtrainer Joris Onverwagt - en twee talentvolle jeugdspelers van de club: Boudewijn Willems (13) en Loes Ebeling Koning (13).

All Stars Club
Rond 16.00 uur werd ook het thema van het jubileumjaar bekendgemaakt: All Stars Club. De voorzitster van de club, Bianca van der Meer, vertelt dat dit thema prachtig aansluit op het gedachtegoed van de club: "Iedereen kan bij Het Spieghel zijn of haar plekje vinden en heeft haar of zijn eigen talent en is dus een ster. Ik hoop dat dat ook in de toekomst zo blijft en dat we dan nog steeds een club van tradities zijn. Dat we nog steeds in het wit spelen en dat ook de reclamedoeken langs de baan allemaal in dezelfde kleur zijn." Naast de vaste evenementen en toernooien worden er dit jubileumjaar ook een aantal extra activiteiten georganiseerd. Zo is er op 6 juli 'A night full of stars' en op 28 september 'Sleeping under the stars', een toernooi voor de jongste leden waarna ze met een van hun ouders in een tentje op het tennispark blijven slapen. De officiële afsluiting van het lustrumjaar is 1 september met het Old stars keep shining-toernooi.

Recreatief en prestatief
Volgens Caroline Ebeling Koning, lid communicatiecommissie, gaan recreatief en prestatietennis bij Het Spieghel hand in hand. "Die combinatie is ook goed voor de club." Als het eerste team speelt - een gemengd team dat uitkomt in de eerste klasse - dan trekt dat ook flink wat publiek. Een teken voor hen dat het met de sfeer en het sociale gevoel wel goed zit. Bianca vertelt dat ze ook echt trots is op het trainersteam, een voorwaarde voor prestatief tennis. Maar ze is ook enorm blij met al die vrijwilligers die zich het hele jaar door inzetten voor de club.

Toekomst
Een jubileumjaar is ook altijd een moment om vooruit te kijken. Bianca: "Ik hoop dat we de ingeslagen weg met het nieuwe beleid, een club die opener is geworden, kunnen voortzetten. Zo moest je vroeger echt worden voorgedragen om lid te worden, nu moet je vooral mensen kennen binnen de club. Maar ook dat we de combinatie van recreatief en prestatief tennis blijven houden. We willen een familieclub blijven, dat is heel belangrijk voor ons." Verder willen ze elk jaar iets oppakken om de club nog aantrekkelijker te maken. Zo werd vorig jaar de tribune - beter bekend als 'de dijk' - vernieuwd.

Voor komende jaren staan led-verlichting en een nieuw terras op het verlanglijstje. En misschien ligt er over vijf jaar, als de club 100 jaar bestaat, wel weer een internationaal jeugdtoernooi in het verschiet. Bianca: "We hadden een dergelijk toernooi in het verleden en ooit stond zelfs Mats Willander hier op de baan."

Meer berichten