Dames Gooische pakken belangrijke punten

BUSSUM - De dames van Gooische wonnen zondag tegen de nummer 3 Ring Pass met op het scorebord: 3 - 2. De dames hadden een perfecte start en stonden na één minuut al met 1-0 voor.

Ring Pass was sterk en Bussum kwam moeilijk onder de druk vandaan. Maar de voorsprong gaf kracht en energie. In een korte fase tussen de 20ste en 25ste minuut scoorde Ring Pass toch twee snelle goals.

Herpakken
Gooische is even uit het veld geslagen, maar herpakt zich en blijft hard werken. Uit een snelle counter opgezet door Karlijn en Floor, wist Vivienne met haar backhand knap de 2-2 binnen te schieten in de allerlaatste seconde van de eerste helft.

Moed
Ruststand 2-2 en die late goal gaf de dames moed. In de tweede helft blijkt Bussum met de bal beter dan voor rust. Enkele kansen en een strafcorner kwamen nog niet voorbij. Maar toen Floor met een backhand pass Vivienne bereikte, wist zij eveneens met haar backhand de 3-2 te maken.

Voorsprong
Gooische staat op voorsprong met nog zo'n tien minuten te spelen. Die tien minuten duurden erg lang. Ring Pass ging vol voor de gelijkmaker en mocht in de eindfase meerdere strafcorners nemen. Gelukkig hadden de dames zich goed voorbereid en werden alle corners goed verdedigd. Al met al waren dit hele belangrijke punten, mede gezien de gelijke spelen van directe concurrenten Schaerweijde en Voordaan.

Volgende week spelen de dames in Aerdenhout tegen Rood-Wit.