John Bes bouwt bij het jonge, eigenwijze en ambitieuze Almere City aan een eredivisiewaardige organisatie.
John Bes bouwt bij het jonge, eigenwijze en ambitieuze Almere City aan een eredivisiewaardige organisatie. (Foto: André Verheul)

Met Bussumer aan het roer lonkt Almere City FC naar het Gooi

  Sport

BUSSUM - Almere City wint steeds meer terrein. Nu zijn het nog vooral de voetbalfans uit Almere die getuige zijn van de opmars, maar de club uit de Keuken Kampioen Divisie hoopt snel ook voetbalfans uit Gooi en Vechtstreek aan zich te binden. Directeur John Bes woont in Bussum en weet: "Vanuit het Gooi zit je in een half uurtje bij ons in het stadion."

Het scheelde een halve meter of Almere City had dit seizoen in de eredivisie gespeeld. In de slotminuut van de zinderende finale van de play-offs tegen De Graafschap spatte de droom uiteen op de doellijn in Doetinchem. Het maakte wel duidelijk dat de opmars van de club werkelijkheid is. "Voorheen keken mensen mij meewarig aan als ik zei dat we met Almere City naar de eredivisie willen. Je zag ze kijken: hoe dan? Sinds die play-offs hoef ik dat niet meer uit te leggen."

Almere City, met Bussumer Bes aan het roer, richt zich de komende jaren steeds meer op onze regio. "Dan gaan we bijvoorbeeld tegen Gooise clubs oefenwedstrijden spelen. In Bussum hoor ik dat er bij ons op het schoolplein, op de tennisbaan, bij het hockey inmiddels over Almere City wordt gesproken. Dat geeft mij een heel goed gevoel. Ik merk ook dat er al wat mensen uit Bussum naar het stadion komen - en dat is niet omdat ze mij kennen. Vanuit het Gooi ben je hier in minder dan een half uur, dus waarom zou je niet eens een keer naar een leuke wedstrijd in ons stadion komen? Ik weet zeker dat je positief wordt verrast."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten